David Goffin kan match niet uitspelen, en de reden is bijzonder pijnlijk

Pech voor onze landgenoot David Goffin, die op één match van de finale in Rotterdam strandde. Niet omdat hij verloor, wel omdat hij de match niet kon uitspelen. In de tweede set kreeg de tennisser een bal recht in het oog, waardoor hij de strijd noodgedwongen moest staken. De schade zou gelukkig meevallen.

 

Goffin had vandaag in de finale van het ATP-toernooi in Rotterdam kunnen staan, maar moest helaas de handdoek gooien met een blessure aan het oog. Hij had de eerste set tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov met 6-3 verloren, maar stond één game voor in de tweede. Toen liep het echter mis, want een bal stuitte via zijn eigen racket recht tegen z'n oog.

Gelukkig valt de schade nog mee, maar Goffin zal toch ook voor het ATP-toernooi van Marseille verstek moeten laten gaan. Er zou wat vocht achter zijn oog zitten, en dus zit er niks anders op dan een weekje vakantie te nemen.

Zwart beest

Dimitrov is stilaan het zwarte beest van Goffin, want onze landgenoot kon er in zes duels nog maar één keer tegen winnen. En nu dit dus ... al moet ook gezegd dat Dimitrov heel sportief was. Hij liep meteen naar de overkant van het net om te checken of alles goed was met Goffin. En hij zorgde dat z'n op de grond gevallen racket veilig terug bij de Belg geraakte. Veel beterschap, David!

Lees meer