Jennifer Lawrence neemt een jaar vrij en gaat die tijd verrassend invullen

Je gaat Jennifer Lawrence binnenkort een hele tijd niet meer in nieuwe films zien meespelen. De actrice heeft aangekondigd dat ze een jaar vrij neemt en in die periode niet meer zal acteren. Ze doet dat om zich op activisme te storten, en om jongeren aan te zetten zich politiek te engageren.

Jennifer Lawrence zal deze maand nog wel te zien zijn in de nieuwe film Red Sparrow, waar ook onze Matthias Schoenaerts een rol in heeft, en daarna maakt ze nog haar opwachting in een nieuwe X-Men-film. Maar dan zullen we het een tijdje zonder J-Law moeten stellen. In een interview met Entertainment Tonight deed ze een verrassende onthulling: "Ik ga het volgende jaar vrij nemen. Ik ga samenwerken met een organisatie als onderdeel van Represent.Us, die jonge mensen politiek wil engageren."

Politiek

Daarmee betreedt de actrice dus zelf ook het politieke toneel. Centraal staat de strijd tegen corruptie. Vorige maand nam ze al deel aan een debat hierover. Toen verklaarde een student dat het een groot verschil maakt wanneer iemand die slechts tien jaar ouder is over politieke onderwerpen komt praten. Dat zette de actrice aan tot nadenken.

Lawrence strijdt voorts ook voor vrouwenrechten en voor een gelijk loon tussen mannen en vrouwen. Enkele jaren geleden maakte ze openbaar dat ze voor de film American Hustle minder loon kreeg dan de mannelijke hoofdrolspelers.

Go kick some ass, J-Law!

© Giphy

Lees meer