1,2 miljoen gebruikers tekenen petitie tegen nieuw design Snapchat en dus komt er een reactie

Snapchat heeft zich twee weken geleden de woede van een groot deel van zijn gebruikers op de hals gehaald met een grote update. De populaire applicatie ziet er sindsdien heel anders uit en dat zorgt voor protest. Een petitie om het oude design terug te krijgen, is al meer dan 1,2 miljoen keer ondertekend en dus kon Snapchat niet anders dan reageren ... al is dat niet met positief nieuws.

Snapchat was ooit dé hype bij jongeren, maar de concurrentie van vooral Instagram, eigendom van Facebook, is heel zwaar. De applicatie verliest dan ook gebruikers en de beursgang van moederbedrijf Snap was ook al geen onverdeeld succes.

De applicatie slaagt er dan ook nog altijd niet in om winst te maken, ondanks 187 miljoen dagelijkse gebruikers. Snapchat heeft echter een jong publiek en dat is minder interessant voor adverteerders. Daarom wil de applicatie een breder publiek aanspreken en bovendien de advertenties meer doen opvallen.

Petitie met 1,2 miljoen handtekeningen

Daarom besloot Snapchat enkele maanden geleden dat het tijd was om het design van de applicatie volledig te veranderen. Begin februari was het dan zover: berichten en verhalen van vrienden schoven samen naar links, alle celebs en bedrijven naar rechts.

Al snel volgde een storm van kritiek en zochten én vonden gebruikers manieren om de oude versie van Snapchat terug te krijgen. Het meest opvallende protest kwam er via een online petitie op Change.org die ondertussen al meer dan 1,2 miljoen digitale handtekeningen heeft.

"Bedankt, maar ..."

Het duurde even voor Snapchat reageerde op de kritiek, maar eind vorige week liet CEO Evan Spiegel al weten dat hij niet van plan is om het oude design terug te brengen. Volgens hem bevestigt de kritiek over de opsplitsing van vrienden en celebs in Snapchat dat dat wel degelijk nodig was.

Vandaag heeft Snap voor het eerst officieel gereageerd op de populaire petitie. "We appreciëren dat je de tijd nam om ons te laten weten hoe je je voelt en verstaan dat het nieuwe Snapchat vreemd voelt", begint het statement. Daarna bevestigt het bedrijf nogmaals dat het niet van plan is om de update ongedaan te maken.

"Het nieuwe design is nog maar het begin en we zullen altijd luisteren naar manieren waarop we onze applicatie beter kunnen maken voor iedereen. We kijken enthousiast uit naar wat er nog zit aan te komen", besluit Snapchat.

Lees hier de volledige reactie van Snapchat.

Lees meer