Ed Sheeran op het Eurovisiesongfestival? "Ik zou graag het lied schrijven, maar ..."

Gaat er eindelijk nog eens een echte wereldster deelnemen aan het Eurovisiesongfestival? Bij de BBC vroegen ze het gewoon op de man af aan popsensatie Ed Sheeran, en die kwam met een toch opvallend antwoord. Hij gaf toe heel graag ooit eens het Briste Eurovisiesongfestivallied te willen schrijven. Maar zelf meedoen, dat lijkt er niet in te zitten voor de rosse singer-songwriter ...

"Ik zou heel graag het Songfestivallied schrijven", zei de popster aan de BBC. Maar na dat enorm leuke nieuws temperde hij meteen de blijdschap, want we zullen Sheeran niet meteen op een Eurovisiesongfestivalpodium te zien krijgen. "Ik weet niet of ik ooit ook zelf het nummer zou zingen", doorprikte hij meteen de droom van vele tienermeisjes.

"Geschiedenis en zo"

Waarom hij niet wil meedoen, zegt hij niet meteen. Maar misschien heeft de aaibare popster wel schrik om niet met de hoofdprijs naar huis te kunnen gaan. Want hij gelooft niet dat Groot-Brittannië de komende jaren zal winnen. "Ik denk niet dat de rest van Europa Groot-Brittannië wil zien winnen, door de geschiedenis en zo", bleef hij enorm vaag. Wellicht verwijst hij daarmee naar de brexit, die in de rest van Europa toch wat kwaad bloed heeft gezet ten opzichte van het Verenigd Koninkrijk.

Toch lijkt Ed Sheeran op een Songfestivalpodium een match made in heaven. Met zijn catchy popsongs en wereldwijde populariteit zou hij meteen dé topfavoriet zijn. Met zijn laatste album '÷' (Divide) stond hij vorig jaar dan ook in heel wat Europese landen helemaal bovenaan de lijst met best verkochte albums.

SuRie

Geen Ed Sheeran dus voorlopig. Groot-Brittannië stuurt dit jaar SuRie naar het Eurovisiesongfestival. Die werd al twee keer vierde op het Eurovisiesongfestival, maar dan wel tijdens Belgische acts. Want SuRie, echte naam Susanna Cork, was zowel in 2015 als in 2017 backing vocal van de Belgische inzending. In 2015 was dat Loïc Nottet met Rythm Inside, vorig jaar Blanche met City Lights.

Wat denken jullie, zou Ed Sheeran een deelname toch eens moeten overwegen?

Lees meer