Stilte na de Oscars? Deze 9 films moet je in maart toch gaan zien

Na de beste filmmaand komt een rustige periode aan. We hadden toch al veel minder moeite om ons lijstje voor komende maand beperkt te houden in vergelijking met februari, wanneer nog een pak Oscar-kandidaten verschenen. Toch hebben we er nog een aantal gevonden die wel eens de moeite zouden kunnen lonen.

1. The Strangers: Prey at Night (7 maart)

Horror - VS - met Christina Hendricks & Bailee Madison

We beginnen de maand met een vleugje horror. Wie op het einde van de winter nog even wil huiveren alsof het weer Halloween is, kan naar deze film gaan kijken. Tijdens een road trip komt een familie terecht op een afgelegen woonwagenkamp.

Het is er compleet verlaten, het ideale decor voor een griezelige film dus. En jawel, er duiken drie gemaskerde psychopaten op die hen het leven zuur komen maken. De gezinsleden moeten er alles aan doen om te overleven.

 

2. Hurricane Heist (7 maart)

Thriller - VS - met Toby Kebbell & Ryan Kwanten

Een rampenfilm, dan houden we ons hart altijd een beetje vast. Al is die ramp hier vooral een factor die een andere verhaal helpt te vertellen. Hackers dringen een zwaar bewaakt gelddepot binnen en gaan er met 102 miljoen euro vandoor. Waar ze niet op gerekend hadden: een orkaan van categorie 5 die alles met de grond gelijk kan maken.

Slechts twee mensen zijn achtergebleven om de overval van de eeuw te stoppen, maar zij moeten natuurlijk ook proberen om tegelijkertijd de storm van de eeuw te overleven. Regisseur Rob Cohen weet natuurlijk hoe je een goede actiefilm maakt. Hij maakte ook The Fast & the Furious en xXx.

 

3. Tomb Raider (14 maart)

Avontuur - VS - met Alicia Vikander & Walton Goggins

Lara Croft keert deze maand terug naar de bioscoop, maar niet meer met Angelina Jolie. Nu is het Alicia Vikander die de vrouwelijke tegenhanger van Indiana Jones mag spelen. In de film is het zeven jaar geleden dat de vader van de 21-jarige Lara verdween. In plaats van de leiding over zijn bedrijf over te nemen, werkt ze als fietskoerier in Londen.

Uiteindelijk besluit ze de verdwijning van haar vader zelf te onderzoeken en daarvoor reist ze naar zijn laatst bekende locatie: een graf op een eiland ergens voor de kust van Japan.

 

4. A Wrinkle in Time (21 maart)

Familie/avontuur - VS - met Chris Pine & Reese Witherspoon

Disney lanceert in maart een nieuwe film met acteurs. Een meisje gaat op zoek naar haar vader, en krijgt daarbij de hulp van drie sterrenreizigers. Haar vader verdween immers nadat hij een nieuwe planeet heeft ontdekt. Redelijk wat bekende gezichten spelen mee in dit avontuur. Reese Witherspoon is één van de sterrenreizigers, en ook Oprah Winfrey neemt één van de rollen op zich.

Voorts verschillende jonge acteurs en Chris Pine speelt de rol van de vader. Zal Meg haar vader kunnen redden met de hulp van Mrs. Which, Mrs. Whatsit en Mrs. Who?
 

5. Death Wish (21 maart)

Actie - VS - met Bruce Willis & Vincent D'Onofrio

Een erg omstreden film uit de jaren 70 komt terug tot leven. Bruce Willis speelt de rol van Paul Kersey. Zijn vrouw en dochter worden op gruwelijke wijze het slachtoffer van een paar straatcriminelen. Zijn dochter wordt verkracht en zijn vrouw dodelijk verwond. De politie vertelt hem echter dat de kans klein is dat ze de daders ooit zullen vinden.

Wanneer zijn vrouw overlijdt, besluit Kersey het heft in eigen handen te nemen. Een cliënt geeft hem tijdens zijn werk een pistool. De media vonden de wraakfilm destijds ongepast, maar de bioscoopgangers dachten daar anders over. En zo komt er nu dus een remake, die wellicht veel minder omstreden zal zijn.

 

6. Pacific Rim: Uprising (21 maart)

SF - VS - met John Boyega & Scott Eastwood

We bevinden ons enkele jaren na de gebeurtenissen uit de eerste film. Het Jaegerprogramma is ten prooi gevallen aan corruptie en de massavernietigingswapens zijn in verkeerde handen terechtgekomen. De machine Gipsy Avenger is daarvan een voorbeeld.

Zijn voorouder is gewijzigd in een nucleaire atoomkop en het lijkt alsof Gipsy Avenger die erfenis in ere houdt. Jake Pentecost en Mako Mori zullen een nieuwe generatie piloten moeten leiden in de strijd tegen Kaiju.

 

7. Ready Player One (28 maart)

Fantasy - VS - met Letitia Wright & Hannah John-Kamen

Deze mysterieuze film is het werk van Steven Spielberg en we zijn er toch wel benieuwd naar. De ontwerper van een virtuele wereld genaamd OASIS sterft, maar hij laat een video achter waarin hij een sleutel verstopt voor de gebruikers van OASIS. Wie hem vindt, krijgt z'n volledige fortuin.

Wade Watts weet de eerste sleutel te vinden en gaat meteen op zoek naar de oplossing. Een soort Charlie and the Chocolate Factory in een VR-jasje?

 

8. Pieter Konijn (28 maart)

Animatie - VS - met stemmen van James Corden & Fayssal Bazzi

Voor de hele familie is er volgende maand Pieter Konijn, ofwel Peter Rabbit. Zoals je al kan raden gaat de film over de kinderboeken van Beatrix Potter. Pieter Konijn is een konijn (surprise) dat jong en rebels van karakter is. Hij moet omgaan met de rivaliteit van zijn nogal norse buurman.

Pieter is namelijk op zoek gegaan naar een feestmaal in de tuin van z'n buurman, en die kan het niet pikken dat Pieter aan z'n groenten zit. Die tuin is immers strikt verboden voor konijnen.

 

9. Baba Yega: The Movie (28 maart)

Avontuur - België - met Barbara Sarafian & Stefaan Degand

Tot slot nog dit: de mysterieuze mannetjes van Baba Yega komen naar het witte doek. We leerden hen kennen als winnaars van het vorige seizoen van Belgium's Got Talent. In deze film verdwijnt één van de Baba's en z'n vrienden moeten hem zoeken. Ze nemen het daarbij op tegen de kwaadaardige Cordelia Zen die alle kinderen van hun spontaniteit en levensvreugde probeert te beroven.

Er zullen een pak bekende acteurs opduiken in de film. We weten totaal niet wat we mogen verwachten, maar dat is bij Baba Yega altijd het geval ...

 

Lees meer