Don't keep calm! De AH moestuintjes zijn terug!

Na alle heisa van vorig jaar, konden we op de redactie niet meer wachten. De moestuintjes van Albert Heijn zijn terug! En je kan al beginnen sparen vanaf ... maandag!

De afgelopen jaren was heel Vlaanderen in de ban van de moestuintjesactie van Albert Heijn. Elk voorjaar is het opnieuw drummen voor de actie. De winkel heeft aan onze redactie bevestigd dat je ook dit jaar groenten kan kweken. En je hoeft niet meer zo lang te wachten ...

2018

Vanaf maandag 26 februari tot zondag 11 maart kan je opnieuw moestuintjes verzamelen. Terwijl je vorig jaar nog 20 verschillende soorten potjes kon krijgen, heeft Albert Heijn de actie dit jaar beperkt. Nu zijn er maar vijf moestuintjes beschikbaar: cherrytomaten, komkommer, wortel, radijsjes en zonnebloem. "Deze soorten waren het populairst bij onze klanten. We hebben ze veelvuldig zien voorbij komen op sociale media", verduidelijkt de winkelketen.

Hoe kan je sparen?

Bij elke besteding van 15 euro ontvang je één moestuintje. "Elk moestuinpotje bevat een biologisch afbreekbaar potje, een zaadmatje van oplosbaar papier met de verschillende zaden of losse zaden, een tablet gemaakt van kokosgruis dat met vermengen van water dient als potgrond, een plantkaartje met plant-specifieke informatie en een sleeve met instructies en plant-specifieke informatie", legt Albert Heijn op de website uit.

"In zowel week 9 als week 10 zijn er een aantal actieartikelen geselecteerd waarbij klanten een extra moestuinpotje ontvangen. Dit zijn de spaarversnellers", meldt de winkel aan onze redactie. Kotstudenten kunnen dus ook gemakkelijk de potjes verzamelen! Hoera!

Moestuintjes-app

Net als vorig jaar is ook de moestuintjes-app terug. Deze geeft je tuinierstips. "Je ontvangt, op basis van jouw eigen verzamelde plantjes, gerichte tips, reminders en handige weetjes om zo het meeste uit je moestuin te halen en tot een zo goed mogelijke groei en oogst te komen", aldus de website van Albert Heijn.

Haast je dus vanaf maandag naar de winkel en gaan met die ... tomaat?!

Lees meer