Al meer dan 6.000 euro ingezameld voor de meubels van Nicole uit 'Taboe' en dus wordt een datum gezocht om te shoppen

Nicole veroverde in het Eén-programma 'Taboe', dat deze keer over armoede ging, de harten van alle kijkers. Ze vertelde aan Philippe Geubels dat ze al lang droomt van nieuwe meubels, maar er het geld niet voor heeft. Direct werd een crowdfundingcampagne gelanceerd op sociale media en die is ondertussen zo'n succes dat Nicole vooral denkt aan anderen helpen ... Maar eerst moet er voor haar geshopt worden.

In Taboe op Eén trekt Philippe Geubels iedere aflevering op met een groep mensen waarmee je eigenlijk niet mag lachen. Na mensen met een fysieke beperking, ongeneeslijk zieken, mensen met een andere huidskleur en blinden, was het zondag tijd voor mensen in armoede.

Het klinkt voor velen misschien als een minder groot probleem dan de andere onderwerpen, maar de uitzending van Taboe maakte duidelijk hoeveel invloed armoede heeft op je leven.

Nicole ontroert iedereen

Vooral het verhaal van Nicole (73) ontroerde iedereen. Ze erfde na de dood van haar man 32 jaar geleden 2,5 miljoen Belgische frank schulden en dat met vier kinderen in huis. Nicole krijgt iedere week 70 euro en moet daarmee rondkomen.

Toch heeft ze grote dromen. In een boekje plakt ze al jarenlang foto's meubels die ze zou willen kopen. "Dat is mijn doel. Ze zijn er nog niet, maar misschien komen ze wel ooit", zei Nicole erover. "Je moet alles pakken dat je kracht gaat geven om verder te gaan in het leven. Hoop is alles."

Meer dan 6.000 euro op 5 dagen

Die hoop wilden marketingstudenten Camille De Bruyn en Koen Claes graag helpen invullen en daarom organiseerden ze een crowdfunding voor de meubels van Nicole.

Het streefdoel van de studenten was om 3.000 euro in te zamelen voor 1 april. Maar na amper vijf dagen staat de teller al op het dubbele ... en er blijven giften binnenkomen.

Niet alleen haar eigen armoede oplossen

De initiatiefnemers hebben ondertussen al contact gehad met Nicole en die wil toont met haar reactie nog maar eens wat voor een prachtig mens ze is.

"Ze wil alleen de meest noodzakelijke meubels te kopen. De rest wil ze graag schenken aan het goede doel. Op die manier wenst Nicole het grotere probleem op te lossen, en niet enkel haar eigen armoede", leggen de studenten uit aan newsmonkey.

"Actie heeft me deugd gedaan"

"Ik wil niet bedelen. Ik trek mijn plan, ongeacht de situatie. Maar de actie van de studenten heeft me wel deugd gedaan. Er zijn zoveel mensen die willen bijdragen", zegt Nicole in de Gazet van Antwerpen.

"Mijn eigen meubels kunnen kopen, dat is een droom die veel voor mij betekent. Ik wil hun aanbod dan ook graag accepteren, maar ik ga geen paleis bouwen, hé. Ik hoop dat er een restbedrag is dat naar andere goede doelen kan gaan. Er zijn zoveel mensen die in een gelijkaardige situatie leven", besluit ze altruïstisch.

Samen gaan winkelen

Op Facebook laat een van de initiatiefnemers weten dat Nicole overdonderd is door het gigantische succes van de actie. Volgende week spreken ze af om te kijken waar en wanneer er meubels gekocht zullen worden

Meer nieuws over deze actie kan je volgen op de Facebookpagina

Lees meer