Michelle Obama brengt in november onthullende biografie uit

De voormalige first lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama, brengt op 13 november een autobiografie uit. 'Become' is één van de meest geanticipeerde boeken van het jaar, Obama plant al een serieuze donatie aan het goede doel. 

Michelle Obama is niet alleen de vorige first lady: ze is ook meteen de eerste zwarte vrouw die in het Witte Huis woonde. Obama werd een internationaal icoon aan de zijde van Barack Obama en legde als belangrijkste vrouw van de Verenigde Staten een vlekkeloos parcours af. Kort nadat de Obama's het Witte Huis achter zich lieten, tekenden zowel zij als haar man een boekdeal die volgens The Financial Times goed was voor 65 miljoen dollar.

South Side

In een tweet vertelt de voormalige first lady over Become: "Ik praat over mijn wortels, over hoe ik als klein meisje uit de South Side van Chicago mijn eigen stem vond en de kracht vond om anderen te helpen." Volgens uitgever Random House zal het boek ook één en ander onthullen over Obama's tijd in het Witte Huis, hoe ze het moederschap beleefde en waarom ze zich zo met de volksgezondheid beziggehouden heeft.

Michelle Obama is ook niet aan haar proefstuk toe: in 2012 schreef ze ook al American Grown (in het Nederlands: De Moestuin van Michelle Obama) over de tuinen van de keuken van het Witte Huis. Dat paste toen in haar campagne voor beter eten voor Amerikaanse kinderen en op Amerikaanse scholen.

Onderwijs

Obama zal met haar nieuwe boek door de Verenigde staten toeren, een boek zal 32,5 dollar kosten. Wanneer de vertaling verschijnt is nog niet bekend, maar Michelle Obama maakte wel al bekend dat ze één miljoen boeken zal doneren aan een nonprofit die onderwijs bij kansengroepen verdedigt. Become komt uit in 24 talen, wanneer de tegenhanger van Barack Obama zal verschijnen, is nog niet geweten.

Lees meer