De nieuwe Primark in Antwerpen heeft alles! 80 paskamers, 5.900 vierkante meter winkelplezier ... 

Primark, het is een droom voor elke shopaholic! De Ierse winkelketen komt binnenkort naar Antwerpen. Naast de grootste Belgische winkel, belooft Primark ons een echte belevenis tijdens het shoppen. Wij kunnen alvast niet wachten!

Primark maakte al bekend dat naast Brussel, Gent, Luik en Hasselt, nu ook Antwerpen een filiaal krijgt van de razend populaire winkelketen. De opening is gepland op 30 april. De Meir krijgt er daarmee een pareltje bij.

Jobs

De komst van zo'n gigantische winkel creëert natuurlijk jobs. De 550 vacatures zijn al ingevuld. Eerder kreeg Primark de kritiek dat het bij zo'n groot aantal werknemers wellicht allemaal om parttimers of flexijobs zou gaan. "Absoluut niet. We hebben wel degelijk 370 fulltime equivalenten nodig en we hebben geen flexijobs. We zoeken altijd het beste contract voor ons en voor de werknemer", ontkent Gerry Butler, CEO van Primark Benelux, aan HLN.

Kansengroepen

Om de vacatures in te vullen was er een samenwerking met VDAB. "Daardoor hebben we kansengroepen bereikt zoals via jeugdwerk Kras in Borgerhout. Er beginnen ook heel wat hooggeschoolde jongvolwassenen die door hun afkomst moeilijk tewerkgesteld worden. We zullen ook een tiental vluchtelingen kunnen laten starten. Zij zullen in de vroege shifts zitten, zodat hun taal kan opgekrikt worden zonder dat er klanten zijn. We geloven bij Primark heel erg in het potentieel van deze mensen", zegt Anne-Marie de Block, recruiter voor Primark, aan HLN.

Shopbelevenis

5.900 vierkante meter verkoopruimte, 80 paskamers, 67 kassa's en 2 relaxzones. Het klinkt duizelingwekkend. Met deze troeven wil Primark haar klanten een unieke shopbelevenis geven. Het grote aantal kassa's en paskamers moet ervoor zorgen dat shoppers niet meer hoeven aan te schuiven. In de relaxzones kan je even uitrusten, je telefoon opladen of gebruikmaken van het wifi-netwerk. Eerder beloofde Primark al extra's zoals langere openingsuren en koopzondagen.

"Wij doen dit zodat onze klanten graag over de vloer blijven komen. Wij hebben onze eerste online stappen gezet maar eigenlijk lijkt dat verhaal voor ons niet te werken. Wij moeten het echt hebben van de verkoop in onze winkels en daar zijn de klanten gesteld op beleving. We zien ook dat onze shoppers zelden alleen komen. Ze komen minstens met twee maar nog vaker met 3 of 4. Ik lees heel vaak de grap: je komt naar Primark voor één item maar loopt buiten met 17 zakken. Daar moeten we het inderdaad van hebben", verduidelijkt Butler.

Ben jij klaar voor de stormloop?

Lees meer