Jennifer Lawrence werkt aan een documentaireserie over de #MeToo-beweging

Jennifer Lawrence zou bezig zijn met een documentaire over de #MeToo-beweging. In een gesprek met het Amerikaanse vrouwennetwerk 'The WIng' vertelde zij dat ze hieraan zou samenwerken met journalist Catt Sadler. 

Afgelopen week vertelde Jennifer Lawrence tijdens een discussiebijeenkomst in New York dat ze bezig is met een documentaire over de #MeToo-beweging. De 27-jarige actrice vormt een team met journalist Catt Sadler, die haar ontslag indiende bij E! News omdat ze een lager loon kreeg dan haar mannelijke collega's.

Tijdens de bijeenkomst werd Lawrence gevraagd om wat te vertellen over de samenwerking. Haar reactie was uiteraard weer geweldig: "Ik zou dat eigenlijk niet mogen aankondigen, maar ik doe het wel." De actrice en de journalist delen eigenlijk geen andere informatie meer over het project, maar toch zijn de media weer van alles te weten gekomen.

Documentaire

Ondertussen hebben andere bronnen al het een en het ander verteld aan entertainmentwebsite The Hollywood Reporter. De reeks zal geïnspireerd zijn door #MeToo, de Time's Up-beweging, die vecht tegen seksuele aanrandingen, en de loonkloof.

In januari had de entertainmentwebsite ook een interview met Sadler. Toen vertelde de journalist dat ze zin had in een project of documentaire. "Ik heb het gevoel dat het mijn plicht is om stemmen te vertegenwoordigen die geen publiek hebben. Tussen #MeToo, Time's Up en de algemene sfeer op het moment, zou ik graag mijn stem gebruiken om iets te creëren dat nog nooit werd gemaakt", zei ze in het interview. En dat zal ze nu ook doen met Jennifer Lawrence en regisseur Stephanie Soechtig, die al meerdere documentaires heeft geregisseerd.

Jaartje pauze

J-Law maakte een tijdje geleden bekend dat ze even wou stoppen met acteren om zich meer te focussen op activisme en andere projecten. Lawrence zet zich in voor een project waar ze 100 procent achterstaat, één die strijdt voor vrouwenrechten.

Zo heeft de Oscarwinnares al vaker duidelijk gemaakt dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen echt niet meer kan. De actrice komt hiervoor op en wil verandering zien.

Lawrence, die in 2016 één van de best betaalde actrice was, draagt zelf ook gevolgen van de loonkloof. In het verleden maakte de actrice bekend dat ze voor de film American Hustle minder loon kreeg dan haar mannelijke tegenspelers. Maar uiteindelijk werd ze toch niet boos op Sony. "Ik werd eerder boos op mezelf", zei Lawrence. "Ik heb gefaald als onderhandelaar omdat ik te vroeg heb opgegeven." Lawrence had toen misschien opgegeven, maar nu blijft ze wel vechten tegen oneerlijkheid.

#MeToo

De Time's Up-beweging zamelt geld in om slachtoffers van seksueel misbruik financieel te kunnen helpen. De beweging heeft intussen zo'n 20 miljoen dollar (meer dan 16 miljoen euro) verzameld en krijgt hulp van zo'n 200 advocaten die vrijwillig voor de beweging wil werken.

Ondertussen zijn er al driehonderd vrouwen uit de entertainmentwereld lid van Time's Up.

Op Facebook deelde Lawrence het verhaal van Sadler:

Wij zijn alvast benieuwd naar de documentaire!

Lees meer