Alle bewijzen dat "Heb je mij gemist?" over 'De Mol' gaat

Het zinnetje "Heb je mij gemist?" is hét raadsel van het moment. Maar wij denken het volledig ontrafeld te hebben en wij hebben voldoende bewijsmateriaal. "Heb je mij gemist?" gaat sowieso over De Mol en dit is waarom.

"Heb je mij gemist?" De zin verschijnt de laatste dagen overal. Op televisie, in de krant, zelfs op het strand, er is geen ontkomen aan. En wij hebben het mysterie ontrafeld. Dit alles is een reclamestunt voor De Mol. En dit zijn onze bewijzen.

1. De zin verschijnt in VIER-programma's

"Heb je mij gemist?" werd voor het eerst opgemerkt op het strand van Oostende op 26 februari. Diezelfde dag verscheen de boodschap ook in de krant.

En 's avonds was de vraag voor de derde keer die dag te zien. Tijdens de uitzending van Control Pedro droeg Jonas Geirnaert een T-shirt met daarop de vraag "Heb je mij gemist?".

Gisteren, op 27 februari was de vraag weer te zien op televisie. Deze keer tijdens het programma De Leeuwenkuil.

De boodschap is dus twee keer op de televisie geweest. Twee keer in een programma van VIER. Toevallig ook de zender waarop De Mol wordt uitgezonden.

2. De website hebjemijgemist.be wordt beheerd door SBS

Hebjemijgemist.be is ook een website, waarop een aftelklok te vinden is. Die klok telt af naar vrijdag 16 uur, wanneer er dus waarschijnlijk meer informatie gelost zal worden.

Maar een beetje speurwerk op de website maakt duidelijk dat de website geregistreerd werd door SBS, het moederbedrijf van de televisiezender VIER, waarop De Mol (waarschijnlijk vanaf maart) te zien zal zijn.

3. De zin verwijst naar Sherlock

Verschillende mensen haalden ook aan dat de boodschap "Heb je mij gemist?" kan verwijzen naar de BBC-reeks Sherlock.

In die reeks kwam Moriarty, de aartsvijand van Sherlock Holmes, na een tijd van afwezigheid terug. Hij deed dat met een gelijkaardige actie als de "Heb je mij gemist?"-actie.

Plots werden tv-zenders, reclamepanelen en zelfs controlepanelen gehackt om een boodschap af te spelen. "Did you miss me?", klonk het daar. Wat dus letterlijk vertaald naar "Heb je mij gemist?"

In Sherlock is Moriarty een saboteur, iemand die er alles aan doet om Sherlock Holmes tegen te werken. Op die manier is hij dus makkelijk te linken aan de mol.

4. "Heb je mij gemist?" duikt op in de Instagram Story van ex-kandidaten

De zin verscheen ook op de sociale mediaprofielen van verschillende ex-kandidaten. Zo postten de finalisten van De Mol 2017 alle drie verwijzingen naar "Heb je mij gemist?" op hun Instagram Story.

Winnaar Davey deelde een filmpje waarin zijn vriendin Margo te zien was met hetzelfde T-shirt als Jonas Geirnaert in Control Pedro. Eline, die vorig jaar de mol bleek te zijn, filmde het fragment uit De Leeuwenkuil. En verliezend finaliste Annelies deelde de "Heb je mij gemist?"-visual op haar Instagram Story.

© Screenshot Instagram

En ook bij de andere kandidaten van het vorige seizoen van De Mol staat de Instagram Story in het teken van "Heb je mij gemist?". Robin en Marzena deelden de visual op hun Story. Jess postte een foto van haar vriendje in de bioscoop met het T-shirt. En professor Hans, de comeback kid van vorig seizoen, had tijdens een van z'n lessen aan de Universiteit van Antwerpen de boodschap op het bord geschreven.

© Screenshot Instagram

5. Piñata's

Op Twitter verschijnen sinds vandaag ook mensen die een piñata hebben gekregen met de post. Wanneer ze de piñata stukslaan, vallen er snoepjes uit. Maar ook iets anders, een klein balletje met een papiertje met daarop, jawel, "Heb je mij gemist?".

En laat piñata's nu net iets zijn dat we associëren met Mexico, het land waar De Mol zich dit jaar afspeelt.

6. Cactussen

Andere mensen krijgen dan weer een potje met een cactus aan. In het potje zit ook een kaartje. En op dat kaartje staat - je kan het ondertussen wel al raden - "Heb je mij gemist?".

En welk land associeer je met cactussen? Jawel, Mexico. En waar speelt De Mol zich dit jaar af? Jawel, Mexico.

CASE CLOSED.

Vrijdag meer informatie

De klok op hebjemijgemist.be tikt ondertussen rustig verder naar vrijdag. Wanneer we dus meer informatie zullen krijgen over het nieuwe seizoen van De Mol.

Het nieuwe seizoen van De Mol zou naar alle waarschijnlijkheid van start gaan in maart en speelt zich af in Mexico.

Verder weten we ook al dat we elke week een extra mol-programma zullen krijgen. In het programma, dat nog geen naam heeft, zal ex-mol Gilles Van Bouwel na de uitzending van De Mol samen met de kijker op zoek gaan naar de mol.

Lees meer