Hier mocht je schaatsen in Vlaanderen ... Maar nu al niet meer

Schaatsfanaten, je mocht vandaag schaatsen in open lucht in Vlaanderen! Dat maakte het Agentschap voor Natuur en Bos bekend. Op de Kraenepoel in Aalter kon je in bepaalde zones naar hartenlust schaatsen. Maar de schaatspret was van korte duur ...

Het is in principe verboden om het ijs te betreden in natuurgebieden. Maar zodra het ijs dik genoeg is, worden sommige plassen wel opengesteld voor het publiek. Om de veiligheid te garanderen moet het ijs minimaal 8 tot 10 centimeter zijn, zegt Het Nieuwsblad. Dat was nu het geval in Aalter, en dus gaf het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) groen licht.

Ijsmeesters en constante opvolging

"Het zal misschien maar één of twee dagen duren, maar we zijn blij dat het veilig kan", zei de waarnemend burgemeester van Aalter, Patrick Hoste. "We zijn klaar voor het ijsplezier en de ijsmeesters volgen de situatie constant op. Als er iets verandert, dan wordt iedereen er onmiddellijk afgehaald. We gaan geen risico’s nemen."

Aan de pret kwam al snel een einde. Deze namiddag besliste het gemeentebestuur om de ijspiste al terug te sluiten.

Voorlopig geen andere schaatspistes

In de rest van Vlaanderen is schaatsen verboden. De politie van Gent en Brugge waarschuwden al voor de gevaren van het betreden van dun ijs.

Lees meer