De Harry Potter-magie gaat verder: trailer smartphonegame toont hoe jij op Hogwarts kan rondlopen

Toverdranken maken, een mysterie oplossen en vooral: even doen alsof jij ook Harry Potter bent of tenminste kent: het kan binnenkort. 'Harry Potter: Hogwarts Mystery' is een spel dat je gewoon op je smartphone kan meenemen om een saai momentje op te vrolijken en het komt er deze lente aan. Dit is wat we al weten. 

Nee, er is nog geen releasedatum voor Harry Potter: Hogwarts Mystery, waarschijnlijk de meest opgezochte titel sinds duidelijk werd dat Fantastic Beasts and Where To Find Them ook een filmfranchise zou worden. Maar dat het spel er al snel aankomt is duidelijk: deze lente zou de game op je smartphone moeten staan en kan je doen alsof je Harry Potter bent.

Zonder Harry

In de teaser trailer van enkele maanden geleden zagen we al enkele bekende personages: professor McGonaggal, Hagrid en Snape lopen rond op Hogwarts , maar het befaamde trio niet. Da's een beetje jammer maar zo blijf je wel veilig weg van Harry's avonturen en maak je van Hogwarts Mystery je eigen spel.

Wat weten we nog: dat je op Hogwarts ook lessen zal kunnen volgen, het kasteel kan bezoeken en net doen alsof je brief al die jaren geleden wel degelijk geleverd is. Je zal ook duels kunnen voeren en je krijgt natuurlijk ook een huis toegewezen en een toverstaf. Over dat laatste zijn we overtuigd: the wand chooses the wizard, after all. Maar dat je je eigen huis mag kiezen, dat vinden wij als hardcore Potterfanaten toch een beetje vreemd.

De lente

Wie niet op nieuws wil wachten, maar Harry Potter: Hogwarts Mystery gewoon in z'n inbox wil krijgen, kan zich inschrijven voor de preregistratie. In de lente zou het spel dan beschikbaar moeten worden voor iOS en Android. Voor wie het gevoel heeft dat dat nog lang is: in theorie begint de lente al binnen minder dan twintig dagen. Graag gedaan.

© Giphy

Lees meer