Mannen richten in Hollywood een eigen #MeToo-beweging op

In Hollywood komen mannen ook op tegen seksuele intimidatie met een eigen beweging. Acteurs, schrijvers, producenten en activisten hebben nu de #AskMoreOfHim-beweging opgericht. Zij vinden het hoogtijd dat mannen ook vechten tegen seksuele intimidatie. 

De #Metoo-beweging heeft voortaan een nieuwe bondgenoot: #AskMoreOfHim. Deze keer hebben de mannen in Hollywood besloten om van zichzelf te laten horen. Heel wat activisten, acteurs en schrijvers hebben een open brief ondertekend om andere mannen aan te spreken in de strijd tegen seksisme.

Zij geloven dat alle mannen actie moeten ondernemen tegen de verschillende vormen van seksuele intimidatie. De brief werd gepubliceerd door The Hollywood Reporter en werd ondergetekend door zo'n 20 bekenden. Ook David Schwimmer die de rol speelt van Ross in Friends, heeft zijn naam onder de brief geschreven.

Verantwoordelijk

De mannen die de brief hebben ondertekend voelen een vorm van verantwoordelijkheid. "We juichen de moed toe", luidt het. "Het is nooit gemakkelijk voor iemand die lastiggevallen of gepest is om te spreken, vooral als het gaat om seksueel misbruik." Verder willen ze vooral steun bieden aan slachtoffers en laten weten dat zij ook verandering willen zien.

Ondanks de acties en beschuldigingen, zal de situatie in Hollywood niet snel veranderen. Daarom is elke vorm van hulp tegen seksuele intimidatie welkom. "Wij geloven dat mannen ook moeten opstaan tegen seksisme", klinkt het. Een prachtig initiatief waar heel wat mensen positief op reageren.

Tijd voor verandering!

Lees meer