Vandaal uit ‘Thuis’ bijna gevat: deze personages kunnen we al zeker uitsluiten

Er is al weken een vandaal actief in ‘Thuis’. Hij heeft het op Tom gemunt en werd tot nu toe nog niet geïdentificeerd. ‘Thuis’-fans hebben de wildste theorieën, maar niemand is écht zeker van zijn stuk. Toch kunnen we enkele personages al uitsluiten als dader.

Advocaat Tom De Decker uit Thuis wordt de jongste tijd belaagd door een onbekende vandaal. Het ging van beschadigingen aan zijn wagen, plat gestoken banden, graffiti op zijn deur en een dicht gelijmd slot tot vuilnis op zijn stoep. Thuis-fans smijten met allerlei op sociale media.

Zijn ex Judith was eerst hoofdverdachte nummer één. De twee waren in een vechtscheiding verwikkeld. Ze hadden reden genoeg om Tom in de luren te leggen. Maar zij viel weg als mogelijke dader omdat ze haar zoon Stan ging halen in Frankrijk toen de auto van Tom met verf werd beklad. Sindsdien denken veel kijkers dat Emma de dader is. Tot vrijdagavond werd zij het vaakst genoemd.

Emma kent dader

Maar in de laatste Thuis-aflevering zagen we Emma de vandaal op heterdaad betrappen. Was het misschien dokter Ann? Sommigen wijzen ook naar Sam of Stan. Ook wordt er naar Tilly gewezen. Er doet zelfs een theorie de ronde dat zij zwanger zou zijn van Tom. Het staat alleszins vast dat Emma de dader goed kent, want ze vluchtte samen met hem/haar weg van Tom.

“Nog geen bewijzen”

De producers van Thuis zijn tevreden met de aandacht. “Zoveel reacties doen ons altijd plezier”, zegt producer Hans Roggen in de kranten van De Persgroep. “Dat betekent dat we bij de kijker een snaar raken en dat is toch de bedoeling als we een verhaal vertellen. Er zaten niet veel hints in het verhaal om de dader te kunnen ontmaskeren. Iedereen mag dus zijn eigen theorie hebben. Ik denk dat Tom de enige is, die het zeker lijkt te weten. Maar hij heeft nog geen bewijzen.”

Misschien weten we morgenavond wel meer?

Lees meer