De Oscars beginnen mogelijk met de winnaars van vorig jaar, en dat heeft een goede reden

Het klinkt een beetje vreemd, maar de Oscars beginnen straks misschien met de uitreiking van het beeldje aan de winnende film van vorig jaar. 'Moonlight' ging toen enigszins verrassend lopen met de prijs van beste film, maar na een ongeziene blunder werd de cast van 'La La Land' op het podium geroepen. Nu krijgen de winnaars hun verdiende eerbetoon.

Niemand keek raar op toen La La Land werd aangekondigd als winnaar van de Oscar voor de beste film, de laatste en belangrijkste prijs van de avond. Maar dan bleek dat de verkeerde envelop was bovengehaald en dat Moonlight de Oscar had gewonnen. Chaos op het podium, en dus zou het best normaal zijn dat de cast z'n gloriemoment alsnog krijgt. Het is niet bevestigd dat de 90ste Oscars echt zullen starten zoals de vorige editie had moeten eindigen, maar US Weekly heeft het van een bron achter de schermen.

Het was ook na de show best verwarrend voor de acteurs. Regisseur Barry Jenkins vertelde dat hij radeloos was, terwijl eigenlijk op een wolk had moeten lopen. "Ik wist niet zeker of dat ding wel van mij was", zei hij over z'n beeldje. De film is zo automatisch verbonden met de meest controversiële uitreiking ooit. En dus zou het best correct zijn als de spotlights nog één keer op Moonlight mogen schijnen, voor ze z'n opvolger bekend maken ... hopelijk zonder fouten deze keer.

Lees meer