Heeft Beyoncé per ongeluk haar nieuwe tournee samen met Jay-Z verklapt?

Het lijkt erop dat Beyoncé en haar man Jay-Z dit jaar nog samen op tournee zullen gaan. Gisteren verscheen op het Facebookprofiel van de zangeres namelijk een event genaamd 'Beyoncé & Jay-Z - On The Run 2', dat zou doorgaan in Philadelphia op 30 juli. Een gezamenlijke tournee van meneer en mevrouw Carter, dat zien wij wel zitten!

Beyoncé en Jay-Z zouden dit jaar nog samen gaan touren. Of zo lijkt het toch, want gisteren verscheen er plots een evenement van Queen B. Volledig onaangekondigd, maar natuurlijk wel heel welkom. De pret was echter van korte duur, want na een paar minuten was het evenement al weer verdwenen. Maar mogen we dromen van Beyoncé & Jay-Z - On The Run 2?

On The Run 2

Gisteren verscheen dus een event op de Facebookpagina van Beyoncé. Het event staat gepland voor 30 juli en zou doorgaan in Philadelphia in de Verenigde Staten.

De kans is dus reëel dat er op z'n minst een Amerikaanse tournee van meneer en mevrouw Carter aan zit te komen. Beyoncé en Jay-Z gingen al eens samen op tournee in 2014. De eerste On The Run-tour was toen een groot succes met uitverkochte stadia in de Verenigde Staten, Canada en Frankrijk.

Voorlopig is enkel Philadelphia gelekt als locatie, maar met een beetje gelukt keert Queen B, samen met haar echtgenoot, nog een keertje terug naar ons land. De laatste keer dat Beyoncé in België te zien was, was in 2016 tijdens The Formation World Tour. Toen vulde ze met gemak het Koning Boudewijn Stadion in Brussel. Voor Jay-Z moeten we teruggaan tot 2013. Toen stond de rapper in het Antwerpse Sportpaleis.

Hoax

Het klinkt heel mooi allemaal, maar sommige dingen lijken niet te kloppen.

Zo is het vreemd dat de tournee niet op voorhand aangekondigd werd. Verder zouden de eerste tickets volgens het event gisteren al te koop geweest zijn voor Tidal-gebruikers, maar voorlopig is er nog niemand die gemeld heeft dat hij of zij tickets heeft bemachtigd.

Ook is het opvallend dat de foto van het evenement de affiche is van The Formation World Tour, de wereldtournee van Beyoncé van twee jaar geleden. Het zou ons verbazen dat Queen B niet gedacht zou hebben aan nieuwe visuals voor haar nieuwe tour samen met manlief Jay-Z.

Officiële aankondiging

Het feit dat de aankondiging nu niet echt zou zijn, betekent niet dat er geen tournee zit aan de komen. De geruchten over een gezamenlijke tour van Beyoncé en Jay-Z zijn namelijk al een tijdje aan de gang.

Zo zouden verschillende stadia afgehuurd zijn voor een tour in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Naar verluidt zou Beyoncé de tour voorstellen tijdens haar optreden op het Amerikaanse festival Coachella, waar ze te zien zal zijn op 14 en 21 april. Nog iets meer dan een maand afwachten dus.

Lees meer