Paris Saint-Germain: 1,1 miljard euro voor een kwartfinale, maar is de Champions League wel het doel?

Niet enkel op de financiële markten dreigen enorme zeepbellen te ontstaan, ook de voetbalwereld wordt geconfronteerd met de grootste inflatie aller tijden. De bubbel van overwaarderingen waarin enkel de allergrootste clubs kunnen meespelen heeft de voorbije maanden zijn piek bereikt. Met als absolute exponent de Franse club Paris Saint-Germain, die dinsdagavond roemloos onderuit ging tegen Real Madrid. De steenrijke eigenaar van de club reageerde ontgoochelend, maar is de Champions League wel zijn doel?

Veel geld, weinig resultaten

Het is nu al de zevende keer op rij dat Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League strandt. Voor sjeik Nasser Al Khelaifi, die zo'n 1,11 miljard euro in de ploeg stak de afgelopen zeven jaar, is dat geen goed nieuws. Hoewel PSG als een grootmacht binnen de Qatarese power in Europa gezien wordt, doen ze het op het veld wel wat minder goed.

De afgelopen jaren vervoegden onder andere Javier Pastore, Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva de ploeg en ook Neymar, die nog altijd de duurste speler aller tijden is, passeerde de revue.

© EPA

Veel geld, weinig ambiance

Jammer genoeg brachten ook zij geen beterschap. En zo gaf het bestuur begin deze week het Block Parisii opnieuw een blok in het stadion. Die waren ze in 2010 kwijtgeraakt nadat er een dode was gevallen bij incidenten veroorzaakt door de hooligans van het blok. Nu laten ze het blok echter opnieuw toe in het stadion op vraag van de spelers. Zij vinden namelijk dat er een gebrek aan ambiance is in het publiek. Maar ook de steun van het Block Parisii heeft de voetballers niet naar een overwinning kunnen helpen.

Lees meer