'Jurassic World' krijgt z'n eigen 'Pokémon GO'-spel, maar het belangrijkste laten ze eruit

'Pokémon GO' was zo'n groot succes dat ook andere franchises geld zagen in een eigen versie van de game. Naast de aangekondigde 'Harry Potter'-game, komt nu ook 'Jurassic World' met een smartphonegame uit. In 'Jurassic World Alive' zal je dino's moeten verzamelen, al laten ze een van de pijlers van 'Pokémon GO' links liggen ...

In Jurassic World Alive zal je net zoals in Pokémon GO kunnen jagen, maar deze keer uiteraard op dino's. Al zal je ze niet moeten vangen met een Pokébal. In Jurassic World Alive zal je het DNA van de dinosauriërs moeten verzamelen ... met een drone. Je zal de dino's dus kunnen vangen vanuit je luie zetel. Universal laat dus het onderdeel dat Pokémon GO net zo'n hit maakte links liggen.

Hybrides

Eens je het DNA van een dino hebt verzameld, zal die soort worden unlocked of kan je z'n DNA gebruiken om een eigen hybride dino te creëren door DNA van verschillende soorten te combineren. "Er is natuurlijk het element van het ontdekken, maar we wouden het een beetje flexibeler maken en je ook thuis iets te doen geven", legt Chris Heatherly van Universal uit.

Je zal je eigen creaties het ook kunnen laten opnemen tegen die van je vrienden en zo eens en voor altijd uitmaken wie er de beste 'mad scientist' van de twee is. De game zal van bij de start zo'n 100 verschillende soorten aanbieden. Maar door de mogelijkheid om eigen hybrides te creëren, zijn de uitkomsten nagenoeg eindeloos.

Fallen Kingdom

De game kadert uiteraard in de grotere reclamecampagne voor de nieuwe Jurassic World-film Jurassic World: Fallen Kingdom, maar bij Universal zullen ze stiekem toch ook wel hopen om het succes van Pokémon GO te evenaren. Wie Alive wil spelen, zal wel nog even moeten wachten. Maar als je je nu al registreert op de site, krijg je bij de launch een leuk extraatje.

Lees meer