Zoekertjessite 2dehands.be wordt overspoeld met ... carnavalswagens

Het carnavalsseizoen is bijna achter de rug. De kostuums worden gewassen en weggelegd, de straten schoongeveegd, de praalwagens gaan op stal. Of worden verkocht. De zoekertjessite, 2dehands.be, wordt de laatste dagen overspoeld met gebruikte carnavalswagens die te koop worden aangeboden. En er zitten er toch wel enkele opmerkelijke tussen ...

2dehands.be is opgericht in 1999 en was één van de eerste zoekertjessite in België. Ondertussen is het platform uitgegroeid tot de grootste van ons land. Per dag komen er gemiddeld zo'n 60.000 nieuwe advertenties bij.

Nu de carnavalvierders uitgefeest zijn, hebben ze hun praalwagens niet meer nodig. En dat is te merken aan het aantal wagens op 2dehands.be. Het aanbod is sterk toegenomen, heel divers, en ook de prijzen zijn heel uiteenlopend.

Wat kost een carnavalswagen?

Volgens 2dehands.be zelf is de duurste feestwagen verkocht voor het mooie bedrag van 4.500 euro. Het ging om een praalwagen in het thema '1001 nacht' uit Ravels.

Andere wagens zijn goedkoper. Maar let op, voor een grote en mooi afgewerkte carnavalswagen betaal je al snel minstens 3.000 euro!

Disney-thema

Disney-lovers hebben een grote keuze op de zoekertjessite. Voor 1.850 euro heb je een prachtige carnavalswagen in het thema van de Lion King. Voor een meerprijs kun je zelfs kleding en attributen erbij krijgen.

© 2dehands.be

De Leeuwenkoning blijkt heel populair want ook in Brakel staat er een praalwagen met dat thema te koop. De prijs voor deze wagen met Simba en Nala kan worden onderhandeld.

© 2dehands.be

Wil je je liever geen carnavalswagen aanschaffen? Je kan ook gemakkelijk eentje huren! In Luik wordt een feestwagen in het Aladdin-thema verhuurd.

© 2dehands.be

Nog niet echt te koop

Opvallend is ook dat er verschillende praalwagens worden aangeboden terwijl ze eigenlijk nog moeten worden gebruikt. Deze praalwagen in een ridderthema wordt te koop aangeboden in het Limburgse Lanaken voor 3.400 euro. Klein probleempje: de wagen is pas beschikbaar vanaf 1 april.

© 2dehands.be

Ook deze wagen met als thema "kermis in de wolken" is nog niet meteen beschikbaar. Pas na 18 maart kan je dit prachtexemplaar aankopen voor 3.700 euro. Dat is meteen het duurste exemplaar op 2dehands.be!

© 2dehands.be

Interesse?

Lees meer