Handig hoor, maar hoe kom je van series in je 'continue watching'-lijst op Netflix af?

Eén keer naar Queer Eye for the Straight Guy kijken als je ziek in bed ligt en je hebt het vlaggen: dan staat ie in je 'continue watching'-lijst. Als je wel vaker wat probeert, dan staat je continue watching-lijst al snel bomvol. Als je het bos tussen de bomen opnieuw wil zien, dan hebben we dit trucje voor je. 

Misschien ben je iemand die gewoon een serie een paar afleveringen geeft voor je beslist niet meer verder te kijken, misschien ben je gewoon snel afgeleid, maar je lijst met dingen die nog verder moet bekijken op Netflix, loopt té snel vol. Netflix voegt vanzelf toe, maar hoe haal je je overload aan series eruit?

Niet stalken

Eenvoudig: dat kan in drie stappen. Eerst ga je naar je profielfoto om naar je accountinstellingen te kijken. Eens in dat scherm, kan je naar 'my account'. Daar krijg je een aantal opties: ga naar 'viewing activity'. Als je daarop klikt zie je (brrr) alles wat je bekeken hebt in de laatste maanden, in chronologische volgorde. Een pijnlijke confrontatie.

Nu is het heel verleidelijk om in stalkermodus te gaan en dat ook even te bekijken voor je partner. Zo kan je namelijk, als je in het account kan, ook checken of je partner toch al de volgende aflevering van Altered Carbon bekeken heeft. Laat dat even zo en focus op je eigen lijst.

Vergeten

Naast elke aflevering staat namelijk een kruisje. Klik op het kruisje om de aflevering uit je geschiedenis te verwijderen. Je krijgt meteen de suggestie om de hele reeks uit je lijst te verwijderen en dat is hoe je de aflevering ook uit andere elementen haalt. Netflix vergeet zo namelijk dat je naar een reeks gekeken hebt. Uiteraard duikt ie dan wel weer op op andere plaatsen: je aanraders bijvoorbeeld.

Lees meer