Actrices uit Riverdale zijn woedend op magazine dat hun lichamen photoshopte

Twee actrices uit de Netflix-serie Riverdale, Lili Reinhart en Camila Mendes, hebben hun frustratie geuit over foto's op de cover van een magazine. De Filipijnse versie van Cosmopolitan heeft hun foto's door Photoshop gehaald, waardoor hun taille veel slanker was dan in werkelijkheid. Uitgerekend op Vrouwendag hebben ze een krachtige boodschap hierover uitgestuurd.

De originele foto's van de Riverdale-actrices stonden in het Amerikaanse blad van Cosmopolitan. Daar was niks verkeerd te zien aan hun sowieso perfect normale taille. Maar op de Filipijnen vonden ze het toch nodig om eraan te prutsen, en dat zullen ze geweten hebben. Op Instagram lieten beide actrices weten dat de foto's van een gebrek aan respect getuigen. "Die lichamen zijn niet van ons. Ze zijn beroofd van hun natuurlijke schoonheid", stelt Camila Mendes. "We willen onze lichamen zien zoals ze in werkelijkheid zijn. Ik ben niet geïnteresseerd in een slankere taille, ik ben meer dan tevreden met de taille die ik nu al heb."

"Dagelijkse strijd"

Ook Lili Reinhart liet van zich horen in een sterke boodschap op Instagram. "Het voorbije jaar hebben we een ongeziene beweging voor vrouwenrechten meegemaakt, en één ding is duidelijk: het is nu aan ons. We zijn fenomenaal, en we zullen de wereld een betere plaats maken voor alle vrouwen." Waarna ze de foto's publiceerde om aan te tonen dat er nog steeds veel werk is.

"Camila en ik hebben heel hard gewerkt om ons zelfzeker te voelen in de lichamen die we hebben. Het is soms een dagelijkse strijd. En om onze lichamen zo vervormd te zien worden in een bewerkingsproces is een perfect voorbeeld van de obstakels die we nog moeten overwinnen."

Geen Photoshop meer

"We mogen niet stoppen met vechten. Onze strijd is nog maar net begonnen. We zijn f*cking machtig, mooi en sterk ... we gaan ons niet verstoppen achter Photoshop om de schoonheidsidealen te bevestigen." Ze richt zich ook rechtstreeks tot het magazine: "Jullie kunnen ons niet 'herstellen'."

Tot slot roept ze alle vrouwen op om zich daarbuiten te laten gelden. En aan andere beroemdheden vraagt ze om geen Photoshop meer te gebruiken voor hun taille, armen, benen en neuzen. "Jullie moedigen er alleen een onrealistisch lichaamsbeeld mee aan. En zo maak je het probleem alleen maar groter." Niemand had het beter kunnen verwoorden ...

Lees meer