Bloeiende economie nefast voor hoge hak

De tijden veranderen. Vestimentaire codes op de werkplek worden soepeler en ook in het gewone leven wordt vrijetijdskledij steeds meer de norm. De das is uit het kantoorbeeld verdwenen en tatoeages zijn overal. Wordt de hoge hak het volgende slachtoffer?

We zijn steeds meer gericht op comfort dan op stijl en dat is te voelen in de schoenenverkoop. Want In de Verenigde Staten is de verkoop met 12 procent gedaald en bij één derde van het aanbod werd de prijs met 47 procent verlaagd. Dat de verkoop van schoenen met hoge hakken gedaald is, heeft ook te maken met de gezonde Amerikaanse economie. Uit een studie van IBM van enkele jaren geleden werd duidelijk dat de verkoop van hoge hielen tijdens crisisperiodes stijgt.

De uitleg zou de volgende zijn: hoe slechter de economie, hoe meer stress de mensen ondervinden en hoe meer vrouwen hun toevlucht in de mode zoeken als een soort vlucht uit de sombere realiteit.

Sportschoen is in

Dat de Amerikaanse economie het goed doet en iedereen geld uitgeeft is een feit, maar dat de kledingnormen vervagen blijkt ook uit de verkoop van betere sportkledij. In 2017 werden 37% meer vrijetijds-sportschoenen verkocht dan een jaar eerder.

© CC0 via Pixabay

Lees meer