Phantom Secure: het 'lifestyle'-merk van de crimineel

Vincent Ramos, de CEO van het Canadese bedrijf Phantom Secure, is in Californië gearresteerd door de FBI. Dat bedrijf verkoopt hyper-beveiligde smartphones. Ramos wordt verdacht van een reeks misdrijven waaronder ‘hulpverlening, medeplichtigheid en samenzwering voor de verkoop van drugs’. Zijn telefoons eisen daarbij een hoofdrol op.

Deze Phantom Secure vindt zijn specialisatie in het verkopen van gemodificeerde, hyper-veilige Blackberry telefoons. Berichten die via de smartphones verstuurd worden zijn dan volledig versleuteld.

Ook leden van het Sinaloa drugskartel, Hells Angels en andere toplui van internationale misdaadorganisaties gebruiken dit systeem. Volgens de FBI zouden er zo'n 20.000 van deze telefoons in omloop zijn, waarvan de helft in Australië.

Makers van smartphones zijn normaal gezien onverantwoordelijk voor de misdaden die hun klanten begaan. Producenten van smartphones zijn onder normale omstandigheden niet verantwoordelijk voor de misdaden die hun klanten begaan, als is volgens de FBI is hier echter wel degelijk sprake van medeplichtigheid. Ramos zou Phantom Secure hebben opgericht met als belangrijkste doel criminele activiteiten mogelijk te maken.

© Twitter

Lees meer