'Boer zkt Vrouw' neemt ons dit jaar mee naar het verre buitenland: hier wonen de boeren!

Binnenkort gaan Vlaamse boeren weer op zoek naar hun prins(es) op het witte (boeren)-paard maar VTM heeft dit jaar, zoals bekend, voor een twist gezorgd. De vrijgezellen zitten namelijk dit jaar niet rond hun kerktoren, maar ver weg in het buitenland. Wie zei ook al weer dat Vlamingen niet graag op verplaatsing gaan? VTM laat Dina Tersago en An Lemmens in deze landen op zoek gaan naar de liefde!

't Is een harde stiel, boer zijn, en dat weten de meeste kandidaten voor Boer zkt Vrouw tegenwoordig wel al op voorhand. Maar is het nog wat moeilijker als je ook een Vlaming bent in een ander land? Geen familie, ver weg van alles dat je kent én je bent de taal niet onmiddellijk machtig. Logisch dat het voor de boeren van dit seizoen Boer zkt Vrouw niet evident is om een halve trouwboek te versieren.

Dus verhuist VTM dit jaar naar Canada (goed 7.000 kilometer) en Australië (maar liefst 16.375 kilometer én zeker één keer overstappen). We gaan bijna letterlijk naar de vier windhoeken, want ook een Zuid-Afrikaanse boer en Vlaming wil graag op date, en ook een Noorse boer ('slechts' 1.350 kilometer, volgens VTM) en een Duitse (zes uurtjes rijden) zoeken een lief.

Olijven en honingwijn

Dat wil ook meteen zeggen dat de boeren dit jaar niet allemaal in koeien of tarwe doen. Er is wel een cowboy, maar VTM doet ons ook goesting krijgen in olijfjes en honingwijn. En daar legden presentatrices Dina Tersago en An Lemmens maar liefst 73.000 kilometer voor af. Vijf boeren, vijf verhalen en vijf redenen om alles achter te laten en te vertrekken. Vijf mensen die graag een Vlaamse willen overtuigen om bij hen te komen wonen. Nu maar hopen dat ook de brieven duizenden kilometers afleggen.

"Het feit dat al deze mannen avonturiers zijn die Vlaanderen hebben achtergelaten om soms letterlijk aan de andere kant van de wereld een nieuw leven op te bouwen, spreekt natuurlijk tot de verbeelding", zegt presentatrice Dina Tersago. "Het valt me ook op dat al deze avonturiers een groot hart hebben, mannen zijn die graag liefhebben, en verlangen naar een partner met wie ze samen die grote droom kunnen beleven."

Cupido schiet ver

Daarmee blijft het natuurlijk ook een beetje spannend in Boer zkt Vrouw. "Ik hoop dat we massa’s brieven gaan ontvangen en dat Cupido over heel de wereld z’n werk kan doen. Was ik geen presentatrice, ik schreef zelf een brief", klinkt het.

Wil jij ook de boeren leren kennen? De dubbele startaflevering van Boer zkt Vrouw begint op zondag 25 maart 2018 om 20.00 en zondag 1 april 2018 om 20.00, op VTM. De trailer kan je hier bekijken.

Lees meer