Rellen in centrum Madrid na dood illegale Senegalees

In Madrid zijn tientallen gewonden gevallen bij rellen die uitbraken na de dood van een Afrikaanse straatverkoper. De Senegalees was volgens getuigen op de vlucht voor de politie, die bezig was met een actie tegen illegale straatverkopers.

Volgens een woordvoerder van de Madrileense politie overleed de 35-jarige man aan een hartstilstand toen hij wegrende voor politieagenten. Volgens de krant El Pais liepen zo'n twintig mensen verwondingen op bij de rellen, 15 van hen zijn agenten. De man zou al zo'n veertien jaar in Spanje hebben geleefd, maar had geen verblijfspapieren.

Honderden betogers zetten plastic afvalbakken in brand, blokkeerden straten en vernielden bushokjes. Een grote politiemacht trad hard op om een einde aan de rellen te maken. De oproerpolitie werd bekogeld met stenen. Ook werd brand gesticht bij een bank. De onrust ontstond aan het eind van de middag en duurde tot in de nacht.

Burgemeester Manuela Carmena liet op Twitter weten dat ze de dood van de man betreurt. Ze wil dat de zaak tot de bodem wordt uitgezocht.

Lees meer