Tinder beu? Nu kan je ook daten via Instagram, Snapchat, Twitter, ...

Online daten voelt soms een beetje aan als solliciteren voor een job. En dus moet je jezelf vanaf het eerste ogenblik goed verkopen. Wie het beu is om op elke app een profiel aan te maken, kan vanaf nu een soort online dating-cv maken. Dat is een link die via alle sociale media kunt delen en laten delen. Zo vind je misschien wel de ware op Twitter, of op Snapchat, of op Instagram, of op ...

Apply To Date heet de nieuwste aanwinst in datingland. Het is een soort webpagina waarop je jezelf kunt aanbieden aan potentiële partners. Zoals een cv dat je bijvoorbeeld op LinkedIn aanmaakt. De bedenker van de toepassing, Lucy Guo, was het zelf ook beu om altijd gefrustreerd op de apps van Tinder en co rond te surfen. Ofwel ligt de nadruk op foto's en niet op inhoud, ofwel staat er gewoon te veel informatie, zo verklaart ze aan Mashable haar afkeer voor traditionele dating apps.

Uitvragen

Ze probeerde het concept eerst zelf uit toen ze een date zocht voor een feestje. Plots kreeg ze ongeveer 250 verzoeken, ook van oude bekenden die blijkbaar al op school een stiekeme crush voor haar hadden. Anderen waren ex-collega's en totaal vreemden die toch op haar pagina terechtgekomen waren.

Het grootste verschil is dat deze pagina door iedereen geopend en gedeeld kan worden. Ook wie niet op Tinder zit, kan dus in contact met je komen. Hoe werkt het precies? Elk profiel verloopt volgens hetzelfde concept. Bovenaan de pagina vind je een knop die je kunt gebruiken om iemand mee uit te vragen. Voorts is er een introductie, gevolgd door wat meer achtergrondinformatie en een overzicht van wat je zoekt en niet zoekt in een potentiële partner.

Maar ...

De foto's zijn afkomstig van je Facebook- en Instagram-profiel, en er staan ook links naar je accounts op de sociale media. Daar schuilt het enige echte probleem met de nieuwe applicatie: wanneer je een match hebt, worden automatisch je contactgegevens uitgewisseld. Volgens Guo zou dat ervoor zorgen dat mensen sneller contact opzoeken en niet rond de pot draaien. Alleen lijkt het erop dat het niet lang zal duren voor de verkeerde personen daar misbruik van maken.

Automatisch telefoonnummers uitwisselen met een match? Het gaat voor velen misschien een stapje te ver. Zou jij het proberen?

Lees meer