Een grootmoeder van 87 jaar maakt ongelooflijk mooie kunst met ... Microsoft Paint

Een vrouw van 87 jaar uit het Spaanse Valencia is een sensatie op het internet geworden, omdat ze fantastische kunstwerkjes maakt met het Microsoft-programma Paint. Ze publiceert haar werkjes op Instagram, waar ze al meer dan 90.000 volgers heeft.

Concha Garcia Zaera is 87 jaar, maar ze weet als geen ander hoe je met een computer moet werken. Dan toch met het programma Paint, waarmee ze ongelooflijk mooie kunstwerkjes maakt. Ze wou zelf graag schilderen, maar kan niet tegen de geur van de verf. Toen ze van haar kinderen een computer cadeau kreeg, ontdekte ze Paint.

Windows 7

Ze haalt haar inspiratie volgens een lokaal radiostation uit postkaartjes en landschappen. Geen penseel en verf dus voor haar, maar wel Windows 7 en een computermuis. Een goede week geleden had ze nog maar 300 volgers op Instagram, maar de voorbije dagen is haar populariteit ontploft. Ze nadert zelfs de kaap van 100.000 volgers, en daar kunnen de meeste onder ons alleen maar van dromen.

Ieder kunstwerk kost haar ongeveer twee weken. Ze focust daarbij vooral op de details, wat alles extreem realistisch maakt. Een overzichtje van enkele prachtige kunstwerkjes:

Dit is een beeld van haar thuisstad Valencia

Probeer zoiets maar eens in Paint te maken

Ieder detail is belangrijk

Over details gesproken ...

En zeggen dat dit op een leeg Paint-blad ontstaan is

Dat is dus kunst!

Ga jij haar ook volgen op Instagram?

Lees meer