New York Times noemt 'Spitsbroers' als een van de internationale series die je moet zien

'Spitsbroers' wordt door The New York Times getipt als een van de must-see internationale series. De Amerikaanse krant ziet de reeks als geloofwaardig en warm en is lovend over de acteerprestaties. 

"Een geloofwaardig en warmhartig, maar heftig familiedrama", met deze lovende woorden omschrijft de gerenommeerde Amerikaanse krant The New York Times de VTM-serie Spitsbroers. De reeks werd opgenomen in hun lijstje van de buitenlandse series die je moet gezien hebben.

The Score

De wereld lijkt steeds meer te vallen voor Vlaamse series. Nadat de VRT-reeks Tabula Rasa wereldwijd op Netflix verscheen en daardoor internationaal op lovende commentaren kon rekenen, is het nu de beurt aan de VTM-serie Spitsbroers, gemaakt door productiehuis De Mensen.

In de Verenigde Staten kan je naar Spitsbroers kijken via Walter Presents, een online platform van Channel 4 met allerlei internationale reeksen, waaronder ook de Vlaamse serie Professor T. In Amerika heeft Spitsbroers wel een andere, meer internationaal klinkende naam: The Score.

Goed gezelschap

De reeks over de voetbalbroers Dennis en Alan Moerman scheert hoge toppen in de Verenigde Staten. De Amerikaanse kijkers herkennen de verhaallijnen vanuit basketbal en baseball, maar zien in het verhaal rond voetbal een nieuwe wind.

In de lijst van The New York Times staat Spitsbroers zo tussen internationale topreeksen zoals het Zweeds-Deense The Bridge en het populaire Chinese OCTB. Het wordt dus steeds duidelijker dat de wereld klaar is voor de Vlaamse televisie.


Productiehuis De Mensen maakte het nieuws trots bekend op Facebook:

Lees meer