Say what? Plots verschijnen er heel vreemde suggesties in de zoekfunctie van Facebook

Facebook moet een ​​reeks aanstootgevende, suggestieve en seksueel voorspellende zoektermen van hun website verwijderen. Twitteraars deelden massaal screenshots van de zoekvoorspellingen. Na het invoeren van ‘video van…’, verschenen er een aantal schokkende aanvullingen, niet iets wat je op sociale media wil tegenkomen. 

Nadat Facebook op de hoogte was gesteld van deze automatische aanvullingen, heeft Facebook ze verwijderd, maar ze hebben duidelijk gemaakt dat de zoektermen op hun site representatief waren voor wat mensen in het verleden zochten.

Aanstootgevend

Facebook verontschuldigde zich in een verklaring op de Engelse nieuwswebsite ‘Mashable’:

“Het spijt ons zeer dat dit is gebeurd. Zodra we ons bewust werden van deze aanstootgevende voorspellingen, verwijderden we ze. Facebook-zoekvoorspellingen zijn representatief voor wat mensen op Facebook zouden kunnen zoeken en weerspiegelen niet noodzakelijk de daadwerkelijke inhoud van het platform. We staan geen expliciet seksueel beeldmateriaal toe en we zijn vastbesloten dergelijke inhoud van onze site weg te houden. We onderzoeken waarom deze zoekvoorspellingen zijn verschenen en we gaan door. We proberen de kwaliteit van de zoekvoorspellingen te verbeteren.”

Een nobele zet van Facebook, maar helaas gebeurt dit ook op andere platformen zoals Google en Twitter. Google heeft ondertussen de suggesties verwijderd van hun zoekmachine via de algoritmes.

Lees meer