Gedaan met wachten op je geld na overschrijving: deze bank zet je geld direct over

Betaal jij ook je rekeningen zodra je ze binnenkrijgt omdat je niet precies weet wanneer het geld bij de andere partij terechtkomt? Daar zoeken ze bij veel banken een oplossing voor en ING is de eerste. Zij lanceren vandaag al een zelfde-dag betaling. 

Is het nu vijf werkdagen, drie werkdagen en hoe zit het nu met Europese overschrijvingen: wie een rekening moet betalen, houdt best in het achterhoofd dat het geld niet instant verzet wordt. Maar bij ING brengen ze daar vandaag verandering in: ING-klanten zullen vanaf dit eigenste moment geld kunnen overschrijven, dat dan de dag zelf nog bij de andere partij aankomt.

Zelfde dag

Julie Kerremans van ING legt het even aan ons uit: "Wie vandaag klant is bij ING kan vanaf vandaag geld overschrijven naar een andere rekening en verwachten dat de betaling nog dezelfde dag gedaan wordt. Dat geldt voor overschrijvingen van ING naar andere rekeningen. Ook binnen de Europese Unie wordt de overschrijving dezelfde dag gedaan."

Om je geld dezelfde dag nog overgeschreven te krijgen, moet je eigenlijk niets bijzonders doen, en er is ook geen meerkost verbonden aan de dienst. De enige voorwaarde is dat je het geld overschrijft voor half drie in de namiddag op een weekdag. Dus nog snel even via de app overschrijven aan het ontbijt, en 's avonds staat het geld op de juiste rekening.

Instantbetalingen

De versnelde overschrijving is de eerste stap in de richting van instant overschrijvingen. De meeste grootbanken zullen dat implementeren tegen het einde van november dit jaar, maar ING is de concurrentie dus al even voor. Ook zij bereiden instantbetalingen ("op vijf seconden overgeschreven", volgens ING) voor tegen november. Maar nog snel-snel een rekening betalen, dat kan dus vandaag al.

Lees meer