Dit is hoe 700.000 mensen dit jaar miljonair werden in de VS

In de Verenigde Staten zijn vorig jaar nog eens 700.000 gezinnen dollarmiljonairs geworden. Dat blijkt uit gegevens van de Spectrem Group. De Verenigde Staten tellen na een economische supercyclus die ruim 9 jaar geleden begon nu 11 miljoen miljonairsgezinnen, dat zijn er 6% meer dan in 2016. 

De toename is vooral te danken aan de stijgende aandelenmarkten en de hogere waardering van vastgoed. De beursindex Dow Jones steeg in 2017 ruim 25% in waarde, de S&P 500 deed het met 19% amper minder goed.

Sinds de financiële crisis is het aantal miljonairsgezinnen in de VS bijna verdubbeld. In 2009 telden de Verenigde Staten er amper 6 miljoen.

Wie als miljonair wil worden beschouwd moet volgens Spectrem op zijn minst 1 miljoen dollar in activa bezitten, zonder dat de waarde van zijn woning wordt meegerekend.

De rijken worden rijker

Opnieuw zijn het de rijksten die nog rijker werden, omdat zij over de meeste aandelen beschikken. Het aantal gezinnen dat meer dan 25 miljoen dollar bezit, steeg met 10% tot 172.000. Gezinnen die tussen de 5 en 25 miljoen dollar bezitten stegen met 84.000 in aantal. Van deze laatste categorie zijn er nu 1,35 miljoen.

Volgens George Walper, de voorzitter van Spectrem, kan voorlopig enkel een daling van de aandelenmarkten de groei in miljonairsgezinnen afremmen. Hij verwacht eenzelfde stijging voor 2018, tenzij de Democraten bij de tussentijdse verkiezingen van november de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden veroveren en er wijzigingen komen in het belastingstelsel.

Lees meer