Het is 2018 en toch nemen 20 mannen belangrijke beslissingen in het Witte Huis

Op sociale media is controverse ontstaan nadat het agentschap Getty een foto verspreidde van een ontmoeting tussen de administratie Trump en een delegatie bezoekers uit Saoedi-Arabië. Hoewel de vergadering een twintigtal deelnemers telt, valt vooral op dat zich in het gezelschap geen enkele vrouw bevindt. 

De foto van Getty zorgde voor veel onenigheid rond de afwezigheid van vrouwen op een bijeenkomst tussen de administratie Tump en bezoekers uit Saoedi-Arabië, zelfs in 2018. Hoewel Trumps dochter Ivanka eerder deze week de Saoedische delegatie ontmoet had, was ze er nu niet. In januari 2017 kreeg Trump ook al kritiek over zich heen, toen bleek dat er geen vrouwen aanwezig waren wanneer hij een wet met betrekking tot het belastinggeld voor abortus ondertekende.

De Saoedi’s trekken hun niet veel aan van de kritiek. De Saoedische Minister van Defensie, Mohammed bin Salman, vindt dat hij heel wat vooruitgang heeft geboekt op vlak van vrouwenrechten. Vrouwen mogen met de auto rijden, sportwedstrijden bijstaan en een onderneming starten zonder toestemming. Toch is de gendergelijkheid in sommige landen nog steeds niet hoe het moet zijn.

Lees meer