Apple komt met 'goedkope' iPad voor het onderwijs

Apple presenteert volgende week een goedkopere versie van de iPad. Deze editie van de populaire tablet zal speciaal gericht zijn op het onderwijs. Ook in België gebruiken sommige scholen iPads en tablets, hiermee wil Apple de groei van z'n tabletmarkt stimuleren. 

Het is ondertussen van 2012 geleden dat Apple nog een product heeft ontworpen voor de onderwijsmarkt, dat was nochtans een prioriteit van de een jaar eerder overleden stichter van het bedrijf, Steve Jobs.

Het bedrijf wil op die manier zijn achterstand op Google en Microsoft goedmaken. Die concurrenten hebben in het onderwijs een veel groter marktaandeel. Vooral Google doet het met een marktaandeel van 60% erg goed in de Amerikaanse scholen. Microsoft heeft in die markt een aandeel van 22% en pas dan volgt Apple met 17%.

259 dollar wordt waarschijnlijk 259 euro

De nieuwe tabletcomputer zal de "goedkoopste iPad tot nog toe" worden. De iPad zou volgens Bloomberg 259 dollar gaan kosten. Aan de andere kant van de oceaan zal de prijs dan waarschijnlijk rond de 259 euro liggen.

De tabletmarkt doet het al enkele jaren minder goed, onder concurrentie van de zogenaamde ‘phablets’, dat zijn de grotere smartphones, die een combinatie vormen van telefoon en tablet.

Volgens het onderzoeksbureau IDC, is de markt voor tablets ook in 2017 nog eens met 7% gekrompen. Apple liet vorig jaar wel een groei van 3% optekenen en heeft ongeveer een kwart van die markt in handen.

Er komt ook een goedkopere MacBook Pro

Volgens dezelfde bronnen maakt Apple ook werk van een goedkopere MacBook Pro, die minder dan duizend dollar zou gaan kosten en tegen het einde van dit jaar zou worden geïntroduceerd.

Lees meer