Musk haalt pagina's Tesla en SpaceX van Facebook

Elon Musk, de Canadees-Amerikaanse oprichter van zowel autoproducent Tesla als ruimtevaartbedrijf SpaceX, heeft vrijdag de Facebookpagina's van beide bedrijven weggehaald. Ze hadden elk zo’n 2,6 miljoen volgers.

De verwijdering is een gevolg van de controverse die rond het sociale netwerk van Mark Zuckerberg is ontstaan. Begin deze week werd bekend dat een Brits bedrijf in 2014 onrechtmatig meer dan 50 miljoen Facebookprofielen had binnengetrokken. Facebook was van het incident op de hoogte, maar had de betrokkenen niet op de hoogte gebracht.

De voorbije dagen werden gebruikers via Twitter opgeroepen om hun Facebookpagins’s te deleten via de hashtag #deletefacebook. Ook Brian Acton, de medestichter van de berichtendienst Whatsapp, die voor 19 miljard dollar aan Facebook was verkocht, tweette: “It’s time. #deletefacebook”

Elon Musk reageerde in een reeks tweets op het gebeuren. Toen een twitteraar hem vroeg de SpaceX-pagina op Facebook weg te halen, antwoordde Musk: “Ik wist niet eens dat we die hadden. Ik doe het.” Minuten later was de SpaceX-pagina op Facebook geschiedenis. Toen een andere gebruiker een screenshot van de Tesla-pagina op Twitter plaatste en Musk vroeg of die ook weg kon, antwoordde deze laatste: “Absoluut. Lijkt nergens op trouwens.”

Lees meer