500 rijksten op aarde hebben 353 miljard euro verloren sinds eind januari

Samen hebben de 500 rijksten op aarde hebben nu ongeveer 4,2 biljoen euro, maar dat lag enige tijd terug nog een stuk hoger. Sinds het Wall Street-record van 26 januari verloren ze samen namelijk maar liefst 353 miljard euro.

Afgelopen week was een rampweek voor de rijksten ter wereld want samen zagen ze hun beleggingen 146 miljard euro minder waard worden door de dalende beurzen, waar de vrees heerst dat Trump een handelsoorlog gaat ontketenen.

Zuckerberg grootste slachtoffer

Mark Zuckerberg van Facebook verloor afgelopen week het meest in de nasleep van de zaak-Cambridge Analytica: 8,3 miljard euro. Hij zakte daarmee van de vierde naar de zevende plaats in de ranking van rijkste mensen ter wereld.

Ook Larry Ellison (Oracle), superbelegger Warren Buffett, Jeff Bezos (Amazon) en Larry Page (Alphabet) verloren op amper een week tijd tussen de 3,7 en 5,6 miljard euro.

Apple, Amazon en Alphabet

E-commercegigant Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google, vochten deze week nog een andere strijd uit. Amazon sprong namelijk over Alphabet en is in de VS nu het bedrijf met de tweede grootste marktwaarde. Apple blijft in die ranking op kop staan.

Lees meer