CD&V Gent sluit eindelijk de rangen: Veli Yüksel op twee

CD&V in Gent is eruit voor de gemeenteraadsverkiezingen. Na lijsttrekker Mieke Van Hecke krijgt Veli Yüksel de tweede plaats. Daarover was lange tijd onduidelijkheid. "Ik ben dankbaar dat ik van het bestuur het vertrouwen heb gekregen", zegt Yüksel

CD&V Gent wil absoluut terug mee regeren. De christendemocraten zitten al sinds mensenheugenis in de oppositie in de tweede stad van Vlaanderen, en willen daar nu komaf mee maken. Maar makkelijk wordt dat niet.

Want Gent heeft een sterke 'paarse' traditie, van liberalen en socialisten, de laatste keer aangevuld met groenen. Sp.a en Groen kozen ervoor om dat kartel verder te zetten. Zij zijn de te kloppen machtspartij: bij de vorige verkiezingen haalden ze op hun eentje een absolute meerderheid.

CD&V zelf maakte een wat woelige periode door: kopvrouw Sarah Claerhout verdween van het toneel en de ondertussen 70-jarige Mieke Van Hecke, voormalige topvrouw uit het onderwijs, werd van stal gehaald om de lijst te trekken. En wie dan de nummer twee zou worden, daarover bleef het dus lang onduidelijk. Maar nu kiest CD&V dus toch voor hun parlementslid uit Gent, Veli Yüksel.

"Ik zal een tandem vormen met Mieke en samen met haar de ganse ploeg naar een overwinning leiden. Ik ben dankbaar dat ik van het bestuur het vertrouwen gekregen heb om van Gent een stad te maken die leeft en om u geeft. De tweede plaats is ook een blijk van vertrouwen voor het werk van de afgelopen jaren als fractieleider in gemeenteraad van Gent", zegt Yüksel.

Lees meer