Vlaamse fotografe wint twee internationale prijzen op één dag

De Vlaamse natuurfotografe Ann Coppens uit Sint-Gillis-Waas kan zichzelf gelukkig prijzen. Ze heeft twee prestigieuze fotografieprijzen gewonnen op één dag! Net als vorig jaar neemt ze de ‘European Professional Photographer of the Year’ mee naar huis. Ook de ‘World Photografic Cup’ haalt ze binnen. 

Ann Coppens houdt zich al zeven jaar met plezier bezig met natuurfotografie. De perfecte foto maak je dan ook enkel als je geniet van datgene wat je fotografeert. En dat loont zeker! In de categorie ‘Wildlife’ wint ze de ‘European Professional Photographer of the Year’, net als vorig jaar. Elke kandidaat overhandigt een reeks van drie beelden die beoordeeld wordt door een internationale jury. Coppens sprong eruit met de hoogste score.

Het perfecte plaatje

De fotografe heeft veel over voor het perfecte kiekje. Voor deze foto is ze maar liefst elf keer naar de Farne-eilanden gereisd voor de Britse kust. Maar het was het waard, want ze won de ‘World Photographic Cup’. De jury vond dat ze de beste Belgische foto had gemaakt en dat zag er zo uit:

Bekijk hier nog meer foto's!

Indrukwekkend!

Nog niet genoeg? Volg haar op Instagram en je ontdekt nog meer meesterwerken.

Lees meer