De eerste bewegende beelden van wolvin Naya

Al drie maanden waart wolvin Naya rond in ons land. Het is nog niemand gelukt om het dier vast te leggen op camera, tot nu. Een wilddetectiecamera heeft Naya afgelopen weekend gefilmd in Bosland, een avonturenbos in Hechtel-Eksel. Het Agentschap voor Natuur en Bos deelde de beelden, die slechts 13 seconden duren, op Twitter. 

De wolf in Vlaanderen blijft voor ophef zorgen. Nadat Naya in januari in ons land aankwam, beet ze al enkele schapen dood. Sindsdien hield ze het rustig, tot vorige week ... toen was zij vermoedelijk verantwoordelijk voor de dood van nog een ander schaap. En dit weekend is de wolvin gespot door een wildcamera in Bosland in Hechtel-Eksel en dat is een primeur!

Op camera

Er werden enkele wildcamera's uitgezet. Afgelopen weekend is wolvin Naya tussen 4 en 5 uur door één van deze camera's gefilmd. Enkele experten hebben de beelden bekeken en zijn zo goed als zeker dat het om Naya gaat. Dat meldt HLN. Naast de locatie wordt er gewezen op "de kleine oren van de gefilmde wolf, de hoogbenigheid, de soepele looptred, de koptekening, de onopvallende staart en de timing van de waarneming".

De beelden kan je hier bekijken:

Lees meer