Opgelet voor de Rode Duivels vandaag: zowel in binnen- als buitenlandse media zijn ze populair op 1 april

Het is niet alleen Pasen vandaag, maar ook 1 april. En dat wil zeggen dat er behalve paaseieren ook aprilvissen verstopt kunnen zijn. Nooit leuk voor een nieuwsredactie die nog alerter moet zijn dan anders. En wat ons opvalt: de Rode Duivels zijn dit jaar een erg populair thema in valse nieuwsberichten. Niet alleen in België, ook in Engeland.

We pikken er twee duidelijke grappen uit. De eerste komt van La Libre Belgique. Zij menen te weten dat er dan toch een WK-lied komt. Dat zou door de Rode Duivels zelf ingezongen worden. Ze zouden daarbij de hulp krijgen van verschillende figuren uit de muziekwereld. Hun bron: een persbericht dat de voetbalbond vrijdagavond heeft uitgestuurd. Toch bizar dat zo'n nieuws dan pas op zondag wordt opgepikt, tenzij het 1 april is natuurlijk.

Het artikel is redelijk omvangrijk. Zo zou de redactie verschillende spelers gecontacteerd hebben. Aanvankelijk zou rapper Damso het nummer gemaakt hebben, maar door hevige kritiek kon de voetbalbond niet anders dan hem te schrappen. Kevin De Bruyne onthult daarom dat ze een nummer van een andere rapper, Booba, zullen gebruiken.

De tekst: "Sapristi, quand on rentre sur la PELOUUUSE/On est venu JOUER, claquer des BUUUTS/Pas d’embrouille REF’, pas de litiiige/Sinon ça va TACKLER, est-ce que tu piiiges?" De bijhorende clip zou tijdens de oefenwedstrijd tussen België en Portugal worden voorgesteld. Maar verwacht er dus niet te veel van, want dit is duidelijk een aprilvis.

Niet naar het WK?

Ook in het buitenland zijn de Rode Duivels populair voor een aprilgrap. Die van The Huffington Post ligt er wel heel dik op. Zij melden dat de Europese Unie als statement tegen Rusland van plan is om met een Europees team aan het WK deel te nemen. Dat zou voor de FIFA alleen maar mogelijk zijn als een ander Europees land z'n plaats opgeeft. En aangezien Brussel de hoofdstad van Europa is, zou België besloten hebben om niet naar het WK te gaan, zodat een EU-ploeg wel kan deelnemen.

Je moet wel al heel goedgelovig zijn om in deze grap te trappen. Zo meldt de nieuwssite dat Jean-Claude Juncker, voorzitter van de EU, het team zou willen leiden. Ook de Brexit wordt erbij gesleurd, want aangezien Engeland deze zomer wel nog bij de EU hoort, zullen ook zij het slachtoffer zijn van dit Europese team. Europa zal namelijk de beste spelers uit z'n lidstaten optrommelen, en dat betekent dat ook spits Harry Kane een Europees shirt zal moeten dragen. En aangezien de EU als vervanger van België in de groep met Engeland zit, zal hij ook nog eens tegen het vaderland moeten voetballen.

Geen Rode Duivels? Bekijk het zo: misschien kan de Europese Unie wel een WK-lied maken. Maar wees gerust: we gaan naar het WK en de Belgische spelers gaan voorlopig niet zelf zingen. Al is dat ooit wel eens gebeurd, en helaas was het toen niet 1 april ...

 

Lees meer