Die ene dag dat 'fake news' toegelaten is: hier zijn enkele van de beste aprilgrappen

Een heel jaar lang is 'fake news' een controversieel thema, maar op 1 april mogen redacties en merken zich eens laten gaan. Ook wanneer die eerste dag van april op de zondag van Pasen valt, is niemand veilig. Denk dus twee keer na wanneer iemand je een paaseitjes aanbiedt. Hier zijn alvast enkele grappen waar je niet meer in zult trappen.

We merkten het vanochtend al: de Rode Duivels zijn een populair onderwerp op 1 april. Zo zouden de spelers zelf het WK-lied gaan zingen, en in het buitenland melden ze dan weer dat de Belgen hun plaats op het WK opgeven om met een Europees team te kunnen deelnemen. Lees er hier alles over.

De volgende grappen hebben niets met voetbal te maken:

1. Het vrijgezellenweekend van prins Harry bestaat uit yoga en meditatie

© Getty

Prins Harry zou volgens The Mail on Sunday al flink getemd zijn door Meghan Markle. Zo zal hij tijdens zijn vrijgezellenweekend enkel gezonde smoothies drinken, deelnemen aan Keltische gezangen, en in een spiritueel oord in het westen van Wales verblijven.

"Meghan gelooft dat een weekendje meditatie en het zuiveren van de chakra Harry goed zal doen", zou een bron binnen de koninklijke familie aan de krant gezegd hebben. In werkelijkheid zijn we er zeker van dat Harry zijn chakra eens goed zal laten gaan.

2. Heinz met Belgische chocolade

Dat Heinz al lang niet meer alleen ketchup maakt, weten we intussen wel. Zo kan je ook mayonaise van het merk kopen. Maar nu zou die mayonaise nog lekkerder zijn door toevoeging van ... Belgische chocolade. Tegenwoordig weet je nooit zeker of ze zoiets serieus menen, maar op 1 april gaan we ons toch niet in onze mayonaise verslikken.

3. Burger King doet ook iets met chocolade

 

Ze hadden misschien moeten samenwerken om een goede grap te verzinnen, want ook Burger King kiest voor een zoete aprilgrap met chocolade. Ze zouden een 'burger' uitbrengen met een chocolade broodje, frambozensiroop en vanilleglazuur. Maar de Chocolate Whopper zal vermoedelijk vooral in onze fantasie blijven bestaan.

4. Coca-Cola lanceert nieuwe smaken

© Getty

Geen chocoladesmaak bij Coca-Cola, maar het merk komt wel met enkele nieuwe smaken op de markt. Althans, dat willen ze ons volgens The Sunday Times toch doen geloven. Wat dacht je van avocado? En als je nog niet overtuigd bent dat ze ermee aan het rammelen zijn: je kan ook de nieuwe smaken zuurdesem en houtskool eens proberen. Serieus? Serveer er anders een Chocolate Whopper met de nieuwe Heinz-mayonaise bij en het wordt een niet te versmaden maaltijd ...

5. Virgin Australia laat je spinnen in de lucht

Spinnen is een populaire sport. En waarom zou je dat niet tijdens een vlucht kunnen doen? Virgin Australia wil daarom een speciale ruimte in het vliegtuig maken waar passagiers al fietsend calorieën kunnen verbranden. Al een geluk dat ze niet moeten trappen om in de lucht te blijven.

6. Deliveroo laat je nu ruiken voor je bestelt

© Getty

Sommige grappen zijn echt wel creatief, en dan is Deliveroo dit jaar misschien de winnaar. Volgens de Nederlandse media zou het bedrijf 'Try before you buy' lanceren. Klanten kunnen dus eerst even ruiken voor ze hun eten bestellen. Gelukkig zijn er smartphones die geur verspreiden. Toch??

7. Rexona maakt aparte deo voor rechteroksel

© Rexona

Let goed op of je de deo voor je linker- of je rechteroksel gebruikt. Nog volgens Nederlandse media zou Rexona een deodorant lanceren die specifiek voor één van beide oksels bedoeld is. Vrouwen zouden volgens een onderzoek namelijk opvallend meer zweetlucht via de rechteroksel dan via de linkeroksel produceren. En dus is rechts een straffere deo nodig.

8. Gent krijgt eigen pretpark

Stadions bouwen is een probleem in België, maar we krijgen er wel een nieuw pretpark bij. Stad Gent kondigde vandaag aan dat op domein Blaarmeersen het pretpark Pierlalaland zal geopend worden. Met typisch Gentse attracties zoals de Slingerstrop, de Tierenteyn Terror, de Gentsche Bieste en de Niagara Neuzenval. Vree wijs!

9. Baby in Efteling-rollercoaster

 

Tot slot is het je de voorbije dagen misschien al opgevallen: heeft de Efteling echt een baby in de vernieuwde Python laten rondrijden? "Wij kijken het meest uit naar die heerlijke blije kindergezichtjes die met 3G door de achtbaan heen razen", zegt de ontwerper over het feit dat baby's vanaf nu toegelaten zouden zijn. Ze hebben zelfs de hulp van fabrikant Maxi-Cosi ingeroepen om de attractie aan te passen. Uiteraard zijn ze niet gek geworden, want ze lanceren de vernieuwing niet toevallig op 1 april.

Zo ben je weer mee en ga je in deze grappen alvast niet meer trappen. Maar het blijft de hele dag opletten!

Lees meer