Nieuwe trend in tattooland: tattoos op je ... nagels

Iedereen heeft tegenwoordig wel een tattoo. De trends komen en gaan. Maar de nageltattoo is toch wel iets wat we tot nu toe niet hadden gezien. Deze nieuwste trend is het resultaat van de samenwerking tussen modeontwerper Rick Owens en Birkenstock.

Nageltattoos zijn niet helemaal nieuw. In bepaalde culturen is het zelfs een eeuwenoude traditie. Maar de trend lijkt nu pas echt bij ons gelanceerd. De collab tussen Rick Owens en het schoenenmerk Birkenstock ligt aan de basis van de bizarre modegril. Dat meldt Vogue.

Modeshow

Tijdens een brainstorm kwamen tattooartist Christian Boyd en Ambie Stapleton, een medewerker van ontwerper Rick Owens, op het idee. Ze wilden namelijk de nagels van de modellen op de catwalk op een originele manier versieren. Stapleton bood zichzelf aan als proefkonijn en liet de letters 'Love' op haar nagels tatoeëren. Tijdens de modeweek in Parijs was iedereen enthousiast en nieuwsgierig naar haar nageltattoos.

Deze positieve ontvangst deed de twee beslissen om Needle Nails op te richten. Dat bleek een goed idee want sindsdien stonden ze al op verschillende beurzen en is de tattoostudio van Boyd voor maanden volgeboekt.

Pijn en permanent?

Je kan eigenlijk praktisch alles op je nagels laten zetten. Zowel letters als patronen in kleur of zwart-wit zijn mogelijk. Volgens Stapleton doet het zetten geen pijn. De naald krast immers alleen in de bovenste laag van je nagel. Bovendien is de tattoo niet permanent aangezien de tekening gewoon uitgroeit samen met je nagel.

Zou jij een nageltattoo laten zetten?

Lees meer