DE MOL – AFLEVERING 2 – "Ja, Joke is dood!"

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Aflevering 2 van de Mol en we zijn compleet in de war. Joke is blijkbaar dood en met het vertrek van Channy is het West-Vlaanderen boven. Er zijn vreemde dingen gebeurd dus het is tijd voor een grondige analyse.

*Spoiler alert: dit bericht bevat informatie over de tweede aflevering van De Mol.*

Dit artikel is een kopie van het blogbericht verschenen op de site mijnnaamislien.

OPDRACHT 1: DE JACHT OP JOKE

Inzet: €4000 / Verdiend: €0

Joke vertrok op het einde van de vorige aflevering halsoverkop met al haar spullen na het lezen van een brief. Vandaag kwamen we er eindelijk achter wat er in die brief stond en het had alles te maken met de eerste opdracht.

De brief, zoals we die konden zien in de uitzending.

Joke moest dus alleen op pad om 20 schijfjes te brandmerken met het Molteken. Deze opdracht doet me wat denken aan een opdracht van de Nederlandse editie van vorig jaar. Daarin brandmerkte Mol Thomas Cammaerts ook een houten schijfje met het molteken. Is dat een verwijzing naar Joke als Mol?

In elk geval gebeuren er hele rare dingen tijdens deze opdracht. Het begint al bij de groepsindeling. Ze spreken allemaal een mooi plan af, dat ook heel plausibel lijkt en verdelen de groepen. Pieter, Baha en Steve gaan paardrijden maar voor Baha mag het zeker niet in galop gaan, dus eigenlijk gaan zij geen meter vooruit. Jeffrey, Lloyd en Katrien nemen plaats in de pick-up. Channy en Pascale blijven nog 10 minuten aan de grond voor ze plaatsnemen in de helikopter en het minst verdacht zijn in deze opdracht.

Ze zijn nog geen vijf minuten bezig of Jeffrey begint verwarring te zaaien door eerst wat op te gooien over waarom zijn team niet beter met de ‘stamper’ verder gaat. Terwijl afgesproken was dat de paarden dat zouden doen. Na harde weerstand van Baha geven Jeffrey en Lloyd het op en gaan zonder stamper verder. Daarna gaan ze zich luidop afvragen of ze Joke moeten afschieten als ze haar vinden. Jeffrey zegt overduidelijk ‘ja’ omdat hij ‘de groep’ belangrijker vindt en Joke dus geen voordeel wil geven bij de volgende test. Of WIL hij gewoon geen geld verdienen omdat hij de Mol is? Alles wat er in de jeep gebeurd is gewoon vreemd want als ze Joke vinden gaan ze tegen de afspraken van de groep in. Die had duidelijk gezegd om niet te schieten en te wachten tot het paardenteam wat geld binnenhaalde. Omdat die ook allemaal aan het klungelen waren met de brander, vooral met name Steve, schoot dat voor geen meter op en het zijn Katrien en Jeffrey die Lloyd dan maar overhalen om Joke ‘dood’ te schieten. Die had nochtans alle moeite van de wereld gedaan om een redelijk compromis voor te stellen met de ‘pasvragen’ die ze al had. Ik begrijp nog steeds niet waarom ze daar niet op zijn ingegaan. Tenzij de Mol zich in de truck bevond. Die is er alvast wel in geslaagd 4000 euro uit de pot te houden.

Wil ik nog even bemerken dat Baha tijdens heel deze opdracht geen moer heeft uitgestoken, alleen maar gezeurd. Hij steekt veel de schuld op een ander maar voert zelf niks uit. Dat kan ook nog een goede Mollentactiek zijn.

OPDRACHT 2: Baseball & Stadstour

Inzet: €9000 / Verdiend: €5300

Bij deze opdracht worden de kandidaten s morgens in twee groepen verdeeld. Katrien en Jeffrey hebben iets goed te maken en gaan samen op stap voor een rondleiding in het kleine Mexicaanse dorpje en dat wel geblinddoekt. Ze krijgen na de rondleiding drie vragen over de inhoud van de rondleiding. Onderweg moeten ze ook nog een kistje met alle molboekjes meenemen. Kijken ze erin, dan verliezen ze al het geld dat ze met die opdracht zullen verdienen.

De andere kandidaten gaan baseballen. Baha, Lloyd, Pascale, Joke en Pieter moeten baseballen. Bij elke honk die ze halen moeten ze een opdrachtje uitvoeren om een rode bal te bemachtigen. Na 3 honken lopen ze binnen en hebben ze drie rode ballen. Elke rode bal is een vraag waard die Steve en Channy moeten oplossen. Als die vraag juist wordt opgelost, verdient de groep 100 euro. Er worden van de 60 ballen, 40 ballen binnen gebracht. Wat raar is, want dat is geen veelvoud van drie. Van die 40 vragen kunnen Steve en Channy er 20 oplossen. Dat is de eerste keer dat Steve zich verdacht maakt omdat de vragen het niveau hadden van het vijfde leerjaar. Als arts zou je toch meer dan 50% moeten halen op zo’n vragen? Uiteindelijk halen ze met die 20 juiste vragen €2000 binnen. Pieter slaagt er dan nog in een homerun te lopen en zo nog €300 bij te verdienen voor de pot.

Katrien en Jeffrey weten hun drie vragen over de rondleiding juist op te lossen en verdienen daar nog eens €3000 mee. Dat Jeffrey wel een poging deed om Katrien te overhalen, nemen we wel mee op de molacties van Jeffrey.

NOG 2 RARITEITEN UIT AFLEVERING 2

Jeffrey wordt door heel veel mensen verdacht. Terecht, want er gebeuren rare dingen rond die man. Hoe verklaar je anders de T-shirts van Jeffrey die altijd IETS te maken hebben met de opdracht die op dat moment bezig is.

© Café De Mol

Wanneer Channy met Gilles naar de auto gaat, zien we in het raam van de auto een nummerplaat met U33 in. U33 is een onderzeeër en wijst opnieuw naar Pascale.

© De Mol - VIER

FOLLOW THE MONEY

Onze wekelijkse rubriek ‘Follow the money’ geeft ons toch al een beter zicht op wie hoeveel geld heeft binnen gebracht en daar valt toch wel wat uit op te maken.

Omdat het niet duidelijk is wie tijdens het baseballspel effectief ballen binnenbracht, werden enkel geldbedragen aan Channy en Steve toegekend. Joke heeft nog steeds geen cent binnengebracht en Baha heeft met zijn €250 euro uit de eerste opdracht van aflevering 1 nog maar een magere duit in het zakje gedaan. Katrien en Jeffrey hebben voorlopig het meeste geld binnengehaald, maar dat kan ook een tactiek zijn.

TEST EN EXECUTIE

Bovenstaand schema geeft aan wie wie verdacht bij de test. De kanttekening die we hierbij moeten maken is dat de verdenkingen van Channy, Joke en Pascale gissingen zijn gebaseerd op wat ze tijdens de aflevering zeiden, maar als het klopt, weten we wel dat Steve de Mol niet is.

IK VERDENK

Jeffrey blijft voorlopig mijn nummer 1. Iets meer naar naar boven geschoven is Baha. Omdat hij echt niks doet, buiten zagen.

Op naar volgende week!

Deze blog heeft vanaf deze week ook een Instagram, Twitter en Facebookpagina.

https://www.facebook.com/DeMolBEhints/

Volg ons op: demolBEhints

Lees meer