De regisseur van het derde seizoen van 'True Detective' stapt onverwacht op (maar er is ook al een vervanger)

Het lijkt erop dat de showrunner van 'True Detective' de naam Jeremy Saulnier mag toevoegen aan zijn lijstje met vijanden. Saulnier had al twee afleveringen van het derde seizoen van 'True Detective' ingeblikt, maar heeft nu onverwacht de productie verlaten. Er is al wel een vervanger gevonden en aan de timing - uitzending in 2019 - verandert er dus helemaal niets.

Oorspronkelijk zou Jeremy Saulnier de eerste helft van het seizoen inblikken en showrunner Nic Pizzolatto de andere helft, maar dat feestje gaat dus niet door. Pizzolatto kreeg het eerder ook al eens aan de stok met regisseur Cary Fukunaga die daarom verstek liet gaan voor het tweede seizoen van True Detective.

"No comment"

Tussen Jeremy Saulnier en Nic Pizzolatto zou het volgens de geruchtenmolen om de aloude "creatieve meningsverschillen" gaan. Dat Saulnier meteen na het nieuws over zijn vertrek de woorden "no comment" tweette, maakt die verklaring aannemelijker dan dat het om een agendaconflict zou gaan, een verklaring die werd opgeworpen door de woordvoerder van HBO.

Jeremy Saulnier is ondertussen zelfs al vervangen. De vervanger in kwestie heet Daniël Sackheim, een regisseur die al een Emmy won voor zijn werk voor NYPD Blue in 1993 en de laatste jaren ook werk afleverde voor onder andere The Bridge, The Americans, Game Of Thrones, The Man In The High Castle, The Leftovers, Better Call Saul en Ozark. Een indrukwekkend lijstje, al zeggen we het zelf.

Saulnier zal dus alvast de regie van de derde aflevering overnemen van Jeremy Saulnier. Hoeveel hij er in totaal zal regisseren, weten we op dit moment niet.

De hoofdrollen in het derde seizoen van True Detective zijn voor Stephen Dorff en Mahershala Ali. De nieuwe reeks moet in de loop van 2019 op televisie debuteren.

Lees meer