'Game of Thrones' of 'FC De Kampioenen'? Telenet-klant bingewatcht meer eigen content

Vlaanderen bingewatcht er stevig op los, en vooral Vlaamse series. ‘Play’- en ‘Play More’-kijkers verkiezen vooral de laatste drie jaar voor eigen content dan voor 'Game of Thrones' of 'The Walking Dead'. Dat blijkt uit cijfers over het kijkgedrag van Telenet-klanten. 

De zetel in met een dekentje en je laptop op je schoot, klaar om te bingewatchen: herkenbaar? In plaats van Game of Thrones, verkiezen steeds meer Vlamingen voor series uit eigen streek. Vlaanderen mag best trots zijn op zijn series. Vooral nu Tabula Rasa wereldwijd gaat via Netflix. Internationale series worden nog zeker in snelheid opgeslokt, maar Vlaamse content kan er zeker ook aan tippen.

Game of Thrones blijft nog altijd één van de favorieten, maar de Amerikaanse reeks staat voor de Telenet-klanten slechts op de vijfde plaats. Telenet-abonnees betalen steeds meer extra om Vlaamse series en films te kunnen bingewatchen. Dit zijn de populairste series.

1. Chaussée d'Amour

© Vier

2. FC De Kampioenen

© Giphy

3. The Walking Dead

© Giphy

4. Gent West

© Vier

5. Game of Thrones

© Epa

Zoek je naar iets anders? Dan zal de nieuwe reeks De Dag je misschien bevallen. Volgens cijfers van Telenet heeft 78 procent van de kijkers vijf of meer afleveringen na elkaar bekeken, en dat is de eerste week. Dit najaar kan je de serie bekijken op Vier.

De Dag

© Vier

Veel kijkplezier!

Lees meer