Dit 'Game Of Thrones'-personage zal er tijdens het ultieme gevecht al zeker bij zijn

Het laatste seizoen van 'Game of Thrones' is niet onbesproken en regelmatig worden stukjes nieuwe informatie gelost. Nu zijn we te weten gekomen welk personage een belangrijke rol zal spelen in het achtste seizoen. En dat is niet helemaal wie we hadden verwacht ...

Het is de acteur zelf die meer tekst en uitleg geeft bij de rol van zijn personage in het laatste seizoen van de beste tv-show aller tijden. Joe Dempsie, beter bekend als Gendry, gaf aan Digital Spy toe een relatief belangrijke rol te spelen in de laatste zes afleveringen.

Gendry tijdens het ultieme gevecht

Gendry is een bastaardzoon van Robert Baratheon. Hij had lang geen idee wie zijn vader was en verloor zijn moeder op jonge leeftijd. Hij weet alleen dat zij in een kroeg werkte en blond haar had. Na zijn legendarische vertrek uit de show in seizoen 3 waarbij hij al roeiend vluchtte van de red woman, keerde hij vorig seizoen terug als smid in King's Landing.

Dempsie zelf had niet veel hoop meer voor zijn karakter na het derde seizoen. Hoewel de makers, David Benioff en Dann Weiss, hem hadden beloofd dat Gendry zou terugkeren, geloofde hij er niet in. "Ik ben me ervan bewust dat David en Dan een miljoen dingen hebben waar ze rekening mee moeten houden", zegt hij. "Dat was één van de redenen waarom ik er nooit vanuit ging dat Gendry zou terugkeren."

Hoewel Dempsie niet écht bevestigt dat hij aanwezig zal zijn bij het laatste gevecht, zegt hij toch dit: "Niet alleen voor mijn personage, maar ook vanuit een persoonlijk oogpunt vond ik het belangrijk om aanwezig te zijn bij het ultieme gevecht. Dus ik ben erg blij dat ik betrokken ben bij seizoen 8."

De rol van Gendry

Wat de rol is van Gendry in het laatste seizoen van Game of Thrones is nog niet duidelijk. Er doen wel een aantal theorieën de ronde. Website Mashable somde ze even op.

Volgens sommigen is Cersei de biologische moeder van Gendry. Het zou kunnen kloppen: Gendry kent zijn moeder immers niet en ze was, net als Cersei, blond. Bovendien zou dit kunnen betekenen dat Cersei, samen met Gendry, in seizoen 8 opnieuw aanspraak kan doen op de iron throne. Bovendien is het heel verdacht dat Gendry door zijn leermeester werd weggestuurd uit King's Landing een dag voordat de koningin alle bastaards liet vermoorden.

Een andere theorie is dat Gendry belangrijk zal worden voor het verslaan van de white walkers. Zoals we allemaal wel weten, kunnen white walkers enkel worden gedood door Valyrian steel. De leermeester van Gendry was één van de laatste die gespecialiseerd was in dat soort metaal. Het zou dus zomaar kunnen dat de Robert Baratheons zoon essentieel wordt voor de bewapening van het leger.

Een laatste theorie gaat ervan uit dat Gendry met Arya trouwt. Gendry en Arya kunnen het goed met elkaar vinden, dat weten we al langer. Volgens sommigen zal Jon Snow in de voetsporen willen treden van Aegon the Conquerer, die vrede sloot met de moordenaar van zijn vader. Gendry is de laatste erfgenaam van Robert Baratheon, de moordenaar van Jons biologische vader Rhaegar Targaryen. En in Westeros is er geen betere manier om een band te creëren dan met een huwelijk.

Welke rol zal Gendry volgens jou spelen?

© Giphy

Lees meer