Nog op zoek naar motivatie om te studeren? Dan moet je zeker de ‘Study Tubers’ eens checken

Er is voor alles wel een tutorial te vinden op YouTube en nu dus ook over studeren. 'Study Tubers' zijn een fenomeen die steeds populairder worden. Het concept? Studenten die tutorials maken over hoe zij studeren en zo andere studenten helpen.    

Study Tubers zijn steeds populairder aan het worden. De youtubers die studeren terug leuk maken, ze maken tutorials over hoe zij studeren en geven tips. Een van de Study Tubers vertelde BBC dat zij het zelf heel leuk vindt om tips van medestudenten te krijgen en te zien hoe zij studeren aanpakken, want het is een situatie waar we allemaal mee te maken hebben.

Voor wie nog op zoek is naar motivatie of studietips zijn deze tutorials misschien wel de oplossing.

Pomodoro-techniek

 

Iets nodig om productiever te zijn? Jade van het kanaal UnJaded Jade legt uit wat voor haar de beste techniek is en dat is de pomodoro-techniek. Hoe werkt het? Je hebt een lijst nodig met wat je allemaal moet doen en een timer. Kies iets waarmee je wil beginnen en zet de timer op 25 minuten. En start! Het is de bedoeling om niet afgeleid te worden en volledig gefocust te zijn op je taak. Nadien heb je 5 minuten pauze (ook getimed) en dan ga je door naar het volgende.

Motivatie en stress

 

Wie maar geen motivatie kan vinden om te studeren, kan misschien wel enkele tips van Eve gebruiken. In deze video legt ze ook uit hoe zij omgaat met stress. Om deze tips te delen heeft het meisje achter het kanaal Revision with Eve ook samengewerkt met BBC.

Apps

 

Voor een student kan een smartphone een afleiding zijn, maar je smartphone kan je ook helpen tijdens het studeren. Jem geeft op haar kanaal verschillende tips, in deze video geeft ze haar volgers ideeën voor apps die je kunnen helpen. Misschien iets om uit te proberen?

Planning

 

Stel je vaak alles uit tot het laatste moment of vind je het moeilijk om een planning op te stellen. Dan is dit misschien een video die je kan helpen. Heel wat van de Study Tubers geven tips om een studieschema op te stellen.

Lees meer