"Wat was er eerst? De kip of het ei?" Deze campagne gaat al je vragen beantwoorden

Heb jij vragen die je je al jaren stelt? Kan je maar geen antwoord vinden op de vraag waarom er nog steeds geen oplossing is voor het fileprobleem? Dan is de nieuwe campagne van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO) jouw redder in nood. 

Het FWO gaat samen met een koepel van universiteiten, onderzoekscentra en hogescholen in opdracht van Vlaams minister van Innovatie, Werk, Sport en Economie Philippe Muyters (NV-A) een wetenschapsagenda opstellen. Tot en met 27 mei kan je je prangende vragen in verband met de wetenschap stellen. Hieruit worden een aantal vragen gekozen, beantwoordt en gebundeld tot een duidelijke verzameling. Op 14 december, tijdens het wetenschapsevenement 'Kennismakers', wordt de Vlaamse Wetenschapsagenda voorgesteld aan Muyters.

Hulp van de Belgen

De organisatoren zijn er zeker van dat de campagne goed zal werken. Daarbij vinden zij het belangrijk dat ze de stem van de Belgen horen. “We willen aan de mensen vragen: "waar moeten wij onderzoek naar voeren?". Je krijgt op die manier een dialoog met de bevolking en wetenschappers komen op het juiste spoor terecht ”, zegt Professor in de microbiologie Jeroen Raes. Hij voerde dit project al eens kleinschaliger uit en merkte toen ook dat het een succes was.

Je hebt nog tot 27 mei de tijd om je vraag door te sturen!

Lees meer