Eerste Nederlandse Netflix Original gaat over studenten en demonen

Netflix gaat een eerste Original in het Nederlands maken. Voorlopig heeft de serie nog geen naam, maar er zijn wel al acht afleveringen van een half uur besteld. De serie speelt zich af in de geschiedenis van Nederland, maar geen paniek, want ze draait rond studenten en demonen.

In Amsterdam genieten enkele jonge studenten van het leven. Rijkdom, seks en macht spelen daarbij een belangrijke rol. Plots ontdekken ze de toegang tot een demonische wereld uit de Gouden Eeuw. De Nederlandse regisseur Pieter Kuijpers zal het project in goede banen leiden. Nog dit jaar wordt de serie ingeblikt, en volgend jaar zal ze te zien zijn.

Netflix Original

Een Netflix Original is een serie die exclusief op Netflix te zien is, en dus niet wordt aangekocht bij een andere zender. De laatste jaren verkent Netflix met deze Originals andere talen, zoals Spaans, Frans en Duits. Maar voor het Nederlands is dit een primeur. In België zijn er voorlopig geen plannen om een Netflix Original te maken. Volgend jaar zal wel de serie Undercover met Tom Waes te zien zijn, maar die verschijnt eerst op Eén, en daardoor is het dus geen echte Original.

Netflix heeft sinds vorig jaar z'n oog wel op het Nederlandse taalgebied laten vallen. Zo kwam de zender al gretig shoppen en zijn de Vlaamse series Beau Séjour en Tabula Rasa allebei wereldwijd verspreid door Netflix.

Lees meer