Ze is amper 14, maar Eleven uit 'Stranger Things' in lijst met de honderd invloedrijkste mensen ter wereld

'Stranger Things'-actrice Millie Bobby Brown, die Eleven speelt in de Netflixreeks Stranger Things, staat in de lijst met de honderd invloedrijkste mensen van Time dit jaar. In de lijst van magazine Time staan dit jaar trouwens een recordaantal jonge mensen en vrouwen.

45 van de 100 in de lijst genoemden zijn jonger dan 40. En ook het feit dat er 45 vrouwen bij zijn, is een record. Millie Bobby Brown is de jongste persoon die in de lijst is gekomen sinds die werd gestart in 1999 door het weekblad. Dat heeft zeker niet alleen te maken met haar acteerprestaties in de populaire Netflix-reeks: "Eleven" heeft zich als een uitgesproken voorstander van strengere wapenwetten in de VS opgeworpen het jongste jaar. In maart, bij de Kids Choice Awards 2018, droeg Brown een t-shirt van March For Our Lives en in haar dankwoord (ze won Favorite TV Actress) bracht ze hulde aan de slachtoffers van de schietpartij in een school in Florida.

Talkshowhosts

Brown is overigens geen Amerikaanse, maar een Britse: ze werd geboren in Marbella in Spanje. Toen zij vier was, verhuisde ze met haar ouders naar het Engelse Bournemouth, maar vier jaar later emigreerde het gezin naar Orlando in Florida.

In het segment Artiesten werden dit jaar onder meer talkshowhosts Jimmy Kimmel en Trevor Noah, acteurs Gal Gadot, Sterling K. Brown en Roseanne Barr en regisseurs Guillermo Del Toro en Greta Gerwig gekozen tot invloedrijksten.

Lees meer